MORE

Matrox lanseaza o placa video cu 9 porturi de display

Aveti cumva mai multe monitoare decat ar fi in vreun fel logic sa ingramaditi pe un singur birou? Atunci o noua solutie de la Matrox v-ar putea atrage atentia.

Producatorul de placi video nu a prea mai fost in centrul atentiei de cateva decenii, de pe vremea cand 8MB de memorie video insemna ca aveai echivalentul unui Titan X sub capota PC-ului. Totusi, nu inseamna ca nu mai produce solutii, in acest caz, Matrox anunta Matrix C900.

Caracteristica definitorie a acestei placi video este ca poate trimite simultan un semnal video la 9 monitoare. Rezolutia maxima la care poate fi rulat un astfel de monitor este de 1920×1200 la o frecventa de 60Hz. In alte cuvinte, cumulativ poate reda o imagine mai mare de 4K, in jur de 6K.

Placa video poate fi combinata cu inca una, prin intermediul unui conector de frame locking, pentru a pune la un loc 18 monitoare.

Matrox-C900-Graphics-Card-6x3-Video-Wall-Control-Room

Matrox Matrix C900 poate face asta chiar daca are un consum de energie de numai 75W si dispune doar de 4GB de memorie video, de tipul GDDR5.

Dupa cum va puteti imagina, nu este tocmai o placa video de gaming. Matrox nu a mai avut activitate pe acest segment din mileniul trecut. Practic, nu a prea mai dezvolta nici propria tehnologie, placa video anuntat acum fiind bazata pe un GPU facut de AMD.

Dar, cine stie, poate intr-o zi Matrox va reveni cu propria tehnologie pe segmentul de gaming… alaturi de SiS.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button