FilmeRSS PaginaDeMedia

Avem trailerul și titlul oficial pentru Matrix 4, iar filmul va fi lansat anul acesta

Oh my God, the hype!

Atunci când o producție își face loc în Registrul Național de Film, știi că este vorba despre un adevărat fenomen. Primul Matrix a fost și va rămâne pentru mine unul din cele mai importante filme dintotdeauna, alături de cele două Blade Runner. În vreme ce Peter Jackson completa trilogia The Lord of The Rings în 2003, Lilly și Lana Wachowski lucrau de zor la cele două continuări mind bending ale aventurilor lui Neo: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate la o diferență de doar șase luni.

Cele trei filme sunt emblematice și reprezintă cel mai concret exemplu de „melting pot” al genului cyberpunk, filmelor cu arte marțiale, conceptelor filosofice și anime-urilor. Un fel de shaorma cu de toate, dacă vreți să o luănm așa. Prin urmare, nu mică mi-a fost mirarea atunci când a început să se vorbească de un al patrulea film al seriei, cu excepționalul Keanu Reeves în același rol emblematic, datorită eforturilor Lanei Wachowski.

Numele de cod primit a fost Matrix 4, iar comunitatea parcă a înnebunit căutând indicii legate de poveste și de personajele cu care ne vom întâlni. Până de curând, când un screening a invitat un public select la CinemaCon pentru a urmări primele secvențe oficiale. Din păcate, footage-ul nu a fost publicat online, însă descrieri există, iar cele povestite ar putea fi suficient de intrigante încât să aducă veteranii înapoi în sălile de cinema. Dar să o luăm cu începutul, zic.

Matrix 4 este de fapt The Matrix: Resurrections

După filmul cu Matricea vin Reloaded iar apoi Revolutions. O secvență simplă, dar eficientă, care poate planta cu succes sămânța anticipației vis-a-vis de abordarea filmelor. După logica aceasta, Resurrections sună mult mai bine decât Matrix 4, iar titlul specific ne garantează o întoarcere în lumea virtuală și ambiguă creată de către mașini pe post de închisoare.

Reprezintă și un caracter ciclic al seriei, care se datorează unui început extrem de familiar. Dacă Resurrections va fi cel puțin la fel de bun ca trilogia originală, am putea avea parte de niște răsturnări de situație foarte interesante, iar asta ne conduce la secvențele din film, a căror descriere poate fi lecturată în detaliu aici.

Să fie oare Matrix: Resurrections un loop?

Footage-ul îl surprinde pe Thomas, adică Neo al lui Keanu Reeves, în timpul unei discuții cu psihiatrul său (interpretat  de Neil Patrick Harris). Thomas își detaliază visele ciudate care sunt înțesate de codul-sursă al Matrix-ului, ca mai apoi să-l urmărim cum se îndoapă cu pastile albastre.

Continuarea este familiară. Neo se întâlnește cu un posibil Morpheus care îi oferă o pastilă roșie, iar secvența se dizolvă brusc, făcând loc unei întâlniri cu o persoană care poartă un tatuaj cu un iepure. Hmm, oare unde am mai văzut asta?

Trailerul aduce laolaltă o distribuție cunoscută, semn că firul narativ acordă o atenție sporită evenimentelor din filmele anterioare. Din câte se pare, până acum ne vom întâlni cu Jada Pinkett Smith (Niobe), Lambert Wilson (The Merovingian), Keanu Reeves (Neo) și Carrie-Anne Moss (Trinity)

Filmul ar trebui să fie lansat pe 22 decembrie

În ciuda contextului actual și al incertitudinii la nivel global, Matrix 4 – pardon, Resurrections – va putea fi urmărit în cinematografe în aceată iarnă, mai exact pe 22 decembrie. Ați observat cum filme ambițioase generatoare de hype sunt lansate aproape mereu cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Într-un fel, acest sequel este o repetiție a primului film din serie, însă cu mici schimbări, iar asta nu este ceva rău. Dimpotrivă, este o abordare interesantă din mai multe puncte de vedere, de parcă Lanei Wachowski i-a plăcut foarte mult primul sezon din True Detective.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button