TECH

Matematica si „fenomenul hipster”

Orasul Seattle este celebru pentru multe lucruri cum ar fi ploaia, cafeaua, tehnologia și “epidemia hipster”.

Matematicianul francez Jonathan Touboul a ajuns la concluzia că toti hipsterii….sunt la fel și explică asta printr-o formulă matematică.

El susține că hipsterii apar atunci când nonconformistii încearca să evite lucrurile comune, dar sfârșesc prin a face aceleași alegeri, pentru ca nu sunt destul de rapizi in a identifica ce nu mai e popular.

In lucrarea sa: Efectul hipster: Cand nonconformistii arata la fel, Jonathan Touboul spune ca reprezentantii acestei subculturi sunt atât de disperati sa nu semene intre ei, incat ajung sa se sincronizeze si sa adopte un stil similar, care se transforma intr-o uniformă.

Touboul susține că acest model matematic este valabil si altor subculturi.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button