GamingRSS PaginaDeMedia

Care sunt schimbările importante pe care Mass Effect Legendary Edition le aduce față de trilogia originală?

BioWare se pregătește să lanseze asupra noastră Mass Effect Legendary Edition, adică aduce în pas cu standardele curente una din legendele gaming-ului, mai cu seamă din lumea RPG-urilor. Deși s-au confruntat cu fiasco-uri de tipul Andromeda, știm cu toții că BioWare au o mică-mare obsesie cu ceea ce ne place nouă, pasionaților de RPG-uri: branching storylines, opțiuni diverse de dialog și toate cele, atâta vreme cât sunt bine implementate. Practic, odată cu Legendary Edition, fanii vor simți nu doar o evoluție semnificativă în ceea ce privește grafica, texturile, rezoluția și framerate-ul, ci vor observa și modificări substanțiale aduse mecanicilor de joc îmbunătățiri aduse sistemului de combar și leveling și toate cele. Iar BioWare detaliază toate acestea aspecte pe blogul său.

Mic recap – Ce este Mass Effect Legendary Edition?

Ediția dă legendă aduce laolaltă toate cele trei jocuri din seria Mass Effect (fără Andromeda, Andromeda este câh), împreună cu toate DLC-urile single-player, într-un pachet făcut să ruleze la 60FPS pe PC și pe consolele last-gen și current-gen, cu suport HDR și 4K. Am vorbit și despre cerințele de sistem, care nu sunt foarte pretențioase, ba chiar milostive, dar va trebui să ai totuși la purtător 120GB disponibili ca să poți să vezi cu ochii tăi ce înseamnă suport 21:9 și texturi lăbărțate în 4K.

Diferențele majore dintre Legendary Edition și trilogia originală

Trecând peste îmbunătățirile evidente în materie de grafică, Mass Effect Legendary Edition vrea să retușeze simițitor gameplay-ul și level design-ul. Se va actualiza sistemul de character creation, la fel și progresul in-game, experiența câștigată atribuindu-se acum mult mai echilibrat. Vor fi făcute ajustări pentru bossfights și pentru seturile de abilități ale personajelor din squad, iar combat-ul din primul Mass Effect va fi refăcut considerabil, iar asta este o chestie interesantă. Și iată de ce.

BioWare sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru sistemul clasic de pen-and-paper RPG, adică Dungeon & Dragons și faimosul d20. Pornind de la Baldur’s Gate și până la primele jocuri Mass Effect și Dragon Age, sistemul de combat implementat de către dezvoltatori este inspirat masiv de caracterul de randomness al jocurilor pen-and-paper. Asta este o idee mișto, în sensul că această abordare a luptelor a contribuit la nașterea așa-ziselor CRPG-uri (computer role-playing game), iar exemple sunt destule.

Pe de altă parte, BioWare și-a dat seama că teribilul d20 paote genera frustrări și poate destabiliza acuratețea luptelor din Mass Effect, așa că a decis să schimbe foaia. Armele și scuturile se vor comporta diferit, primind un overhaul în materie de acuratețe și manevrabilitate, iar scuturile se vor încărca mai repede. Lista este masivă și într-adevăr poți spune că BioWare se dau peste cap ca să rezolve din defectele precedente. Până și sistemul de clase a fost modificat astfel încât orice clasă poate folosi orice tip de armă fără penalizări, iar personajele din squad-ul tău pot fi de acum controlate separat, la fel ca în Mass Effect 3.

BioWare lucrează de zor la aceste îmbunătățiri, și mulți speră ca Mass Effect Legendary Edition, odată lansat pe 14 mai, să se țină de promisiunile făcute comunității. Este plăcut să vezi cum o serie importantă de jocuri îmbracă straie noi, pentru că merită. La fel cum tot mai multe titluri „clasice” primesc facelift-uri și îmbunătățiri, așa și Legendary Edition ar trebui să facă dreptate trilogiei originale. O fi avut ea metehnele ei, dar asta nu i-a împiedicat pe fani să petreacă ore în șir cu Shepard.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button