AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Mașinile silențioase vor trebui să facă zgomot în UE

Dacă vă aflați cumva în situația ca tot traficul orașului să fi fost redirecționat prin fața locuinței voastre, în timp ce se repară un drum, poate că v-ați dori ca toată lumea să folosească mașini electrice, mașini silențioase, mașini care să nu vă facă să vă gândiți că poate ar fi bine să trântiți câțiva copaci în mijlocul drumului pentru a putea dormi. Dar acest vis poate că nu va veni prea curând, pentru că mașinile din Uniunea Europeană sunt obligate să facă zgomot.

Conform unei noi legislații din Uniune, orice mașină electrică sau hibridă nou introdusă în trafic este obligată să aibă ceva numit AVAS, Acoustic Vehicle Alert System. Acest sistem trebuie să emită un zgomot similar cu cel al unui motor adevărat, atunci când merg cu mai puțin de 20 de kilometri la oră și atunci când merg în marșarier. Motivul pentru care acest zgomot trebuie adăugat este că o mașină silențioasă este pur și simplu mai greu de detectat. Atât de oameni neatenți, dar mai ales de cei cu vedere limitată. O statistică din anul 2017 sugerează că o mașină electrică/hibridă este cu 40% mai probabilă să fie implicată într-un accident cu o astfel de persoană decât una normală.

Dacă aveți deja o mașină silențioasă, nu scăpați, dar aveți răgaz până în vara lui 2021 să echipați mașina cu un astfel de sistem. De asemenea, dacă aveți nevoie de o idee rapidă de afacere garantată să genereze profit, ar fi bine să începeți să vindeți sisteme AVAS. Asta dacă nu cumva legislația a fost făcută special pentru a genera profit pentru o companie cu un produs existent, cum s-a întâmplat cu implementarea filtrelor de internet.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button