MORE

Mașinile autonome nu pot înțelege cangurii

În cazul în care pilotul automat al vreunei mașini va deveni într-o bună zi Skynet, ne putem baza pe canguri pentru a-l învinge.

Conform declarației lui David Pickett, technical manager al companiei Volvo (a nu fi confundat cu Valve), cangurii încă prezintă o problemă pentru sistemul folosit de mașinile sale pentru detectarea proximității animalelor mari.

Nu pentru că aceste marsupiale ar poseda vreun secret al invizibilității, ci pentru că tind să sară peste tot, iar software-ul de detecție nu știe cu siguranță cum să gestioneze absența lor de pe sol. Ca urmare, atunci când un cangur este în aer, poziția sa este calculată incorect, software-ul considerând că animalul se află mai departe decât este cu adevărat. Când aterizează, poziția sa este recalculată din nou, rezultând cea corectă, dar la următorul salt iar pare de parcă ar fi mai departe.

Această problemă trebuie rezolvată înainte ca Volvo să lanseze vreo mașină de acest fel în Australia, din moment ce există deja peste 20 de mii de accidente pe an în care sunt implicați canguri. Problema însă nu este una simplă, o soluție fiind cercetată deja din 2015.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button