MORE

Mașinile autonome Google provoacă greață

Mașinile autonome Google provoacă greață, asta am putut afla in urma unui studiu realizat de universtiatea Michigan pe mai multi subiecți ce „si-au oferit trupurile” pentru stiinta. Bine, cel mai probabil si continutul stomacului, avand in vedere ca greata este asociata in general si cu sesiuni de decartare.

Pe cât de caraghioasă și vesela ar părea mașinuța Google, capabilă să se conducă de una singură, ascunde un secret întunecat. Bine, nu unul întunecat și nu tocmai un secret, deoarece s-a efectuat un studiu destul de amplu pentru a se vedea ce impact va avea asupra pasagerilor senzația de-a sta într-un vehicul asupra căruia nu au nici un fel de control. Pe un eșantion de 3200 de persoane, din țări precum India, China și chiar SUA, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au încercat să determine cât de mare este disconfortul generat de disocierea între a fi în mișcare constantă, fără control, și a menține privirea pe elemente fixe, precum cărți sau ecranul unui telefon.

Rezultatul a fost că între 6% și 12% dintre participanți au simțit un grad moderat spre sever de rău de mișcare, în esență transformând experiența dintr-o minune a tehnologiei moderne, ce-ar fi trebuit să le simplifice viața și să le ofere mai multă siguranță pe drum, într-o motivație pentru a pune mâna pe cea mai apropiată pungă și de-a da la rațe.

Moduri prin care se poate ameliora acest efect sunt destul de numeroase. Cele mai banale ar fi ca pur și simplu pasagerul să nu încerce să citească sau să fie atent pentru mult timp la altceva decât la drum. Mașinile în sine pot fi modificate pentru a îmbunătăți experiența. În principal este necesară mărirea câmpului vizual, cu ferestre mari, amplasarea de ecrane pe care pasagerii să le folosească în mers ce sunt montate în direcția de mișcare a mașinii sau blocarea scaunelor pentru a nu se roti.

Până ce vor fi disponibile mașini capabile să se conducă singure, cu siguranță aceste îmbunătățiri vor fi luate în considerare. Asta dacă nu cumva Google are de gând să echipeze fiecare mașină cu o provizie de pungi pentru când pasagerilor le va veni rău.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button