MORE

Mașinile Audi, BMW și Mercedes vor comunica pentru a detecta problemele de trafic

Blocajele rutiere sunt o problemă care ne afectează pe toți într-un fel sau altul. Ai crede că tehnologia ar fi la un nivel la care ne-am putea folosi de senzori din mașini pentru a fluidiza traficul, și se pare că parțial chiar suntem la acel nivel.

Audi, BMW și Mercedes-Benz anunță un parteneriat prin care mașinile lor vor împărți datele prelevate din senzori pentru a spori acuratețea informațiilor de trafic. Aceste date sunt colectate și afișate în aplicația Here Maps, care acum ceva vreme era o proprietate a Nokia, dar a fost cumpărată la comun de membri ai industriei auto germane.

Ideea este că aceste informații ar putea fi folosite nu doar pentru ca participanții la trafic să știe pe unde ar putea merge mai bine pentru a evita blocajele. Informațiile ar putea fi implementate în sistemul de gestionare a semafoarelor, pentru a spori eficiența traficului.

Desigur, pentru ca sistemul să funcționeze așa cum trebuie, iar datele să fie exacte, n-ar strica dacă mai multe mașini ar fi echipate cu informațiile necesare. Dar până când veți găsi Dacii atât de sofisticate la fiecare colț, probabil va mai dura ceva vreme.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Se pare ca ati gresit numele unui brand de masini trebuia sa scrieti BMW, in loc de BWM, asa ca fiti mai atenti pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button