Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mașina Google nu înțelege… bicicletele!

/
/
/

Google are un număr de mașini autonome cutreierând străzile în acest moment, nu pentru a propovădui venirea lui Skynet (deși chiar asta fac în secret :). Si cel mai mare inamic al lor a fost dezvăluit: bicicleta!

O mașină autonomă Google din orașul Austin, statul Texas, a fost observată comportându-se bizar atunci când a întâlnit un biciclist. Individul era în acel moment oprit la un semafor, executând o manevră de parcare a bicicletei in care nu stătea cu picioarele pe jos, ci echilibrat cu picioarele pe pedale. O tehnică folosită adesea de bicicliști în orașe cu mult trafic și semafoare, pentru că pot porni mai rapid.

Văzând o astfel de manevră pentru prima dată în viața sa robotică, mașina Google a intrat în panică. Nu știa ce să facă. Vedea în fața sa o bicicletă staționară, una ce avea un om pe ea, însă nu avea picioarele jos, așa că evident nu era oprită, iar mișcările de balansare ale biciclistului îi tot dădeau mașinii impresia că bicicleta se afla în mișcare.

Ca urmare, de fiecare dată când bicicleta se mișca, oricât de puțin, mașina Google încerca și ea să plece din loc, iar apoi frâna brusc. Biciclistul nu a pățit nimic, doar a rămas mirat la comportamentul mașinii care nu înțelegea ce făcea bicicleta.

Testul a dovedit că mașina Google încă nu este gata pentru uzul public la scară mare. Mai mult de atât, a dovedit că nu sunt echipate cu lasere ce vor lichefia pe oricine încearcă să le împiedice, așa că vă puteți aștepta ca mașinile Google să fie în viitorul apropiat hăituite de bicicliști. Internetul ne-a dovedit anterior că astfel de acțiuni sunt inevitabile.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar