MORE

Masina de 1 milion de dolari necesita un laptop vechi de 20 de ani

McLaren F1 este una dintre cele mai binecunoscute super-masini din lume. Bolidul a uimit planeta la vremea sa, cu o acceleratie care atingea suta de kilometri la ora in 3.2 secunde, un pret la acea vreme uluitor de 1 milion de dolari si un design estetic exceptional care acum este intalnit la cam fiecare masina de acest tip.

Nu e de mirare ca se afla in cam fiecare joc de curse, de la Need For Speed 2 pana la The Crew (unde e vandut separat de joc). Aceasta masina folosea varful tehnologiei  in 1992.

Apoi avem Compaq LTE 5280. Un laptop cu un procesor Intel de 120MHz, care poate suporta teoretic pana la 80MB de RAM(practic avand 16MB) si care era la vremea sa echipabil cu un HDD masiv de 1.2GB sau chiar 1.35GB. Ce au cele doua in comun? Unul nu poate merge fara celelalt.

sdr7zkfnkj6jfwell3kv

McLaren F1 este in acest moment o masina veche, dar totusi era printre primele care sa foloseasca un calculator de bord care se putea conecta la un calculator separat, pentru configurare si diagnostic. Acea conexiune se poate face doar prin intermediul unui card de extensie facut numai si numai pentru Compaq LTE 5280, un laptop care a fost scos din productie pe vremea cand Windows 98SE a fost lansat.

Si totusi, McLaren are nevoie de aceste laptop-uri, pentru ca altfel masinile nu pot fi reparate asa cum trebuie, iar cei 100 de oameni care le detin nu le vor mai putea conduce, cum ar fi Rowan Atkinson, cunoscut mai bine ca Mister Bean. Asa ca adesea compania va cumpara de pe Ebay aceste laptop-uri, in cazul in care se strica cele ramase. Desigur, se lucreaza la o interfata noua care sa poata fi conectata la laptop-uri moderne, dar pana se intampla asta va mai dura ceva timp.

Priviti totusi partea buna. Pentru ca un McLaren F1 sa functioneze are nevoie de un laptop pe care va functiona nativ Need for Speed 2.

NFS2

Ah, ce amintiri.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button