MORE

Mascota Android a fost creata de… nu se stie cine!

Mascota Android, robotelul verde, este probabil unul dintre cele mai cunoscute logo-uri din lume. Nivelul sau de notorietate este la aceleasi cote ca si al siglei Coca Cola, MacDonalds, Ford sau Apple. Si totusi, cine „l-a inventat”? La aceasta intrebare nu poate raspunde precis nici macar Google!

Un articol New York Times din Octombrie 2013 o indica pe Irina Blok, designer la Google la vremea aparitiei robotelului, ca fiind „vinovata” de maternitatea mascotei. Blok si echipa de design in care lucra au fost insarcinati cu gasirea unui look pentru noul software, ceva care sa se lege de roboti, jucarii sau Science Fiction. Doar ca Blok nu a confirmat niciodata ca ea ar fi autoarea robotului verde. Poate si pentru ca, desi mai toate celelalte companii isi apara cu dintii si cu ghearele marcile inregistrate, Google a insistat ca „designul” mascotei sa fie unul… open-source, colaborativ, ca si sistemul de operare.

Alte surse spun ca el ar fi creatia unui inginer oarecare implicat in crearea OS-ului, care nu si-a asumat niciodata creatia, si a carui idee a fost preluata si dezvoltata „viral” in interiorul companiei. Ideea i-ar fi placut lui Andy Rubin, care ar fi considerat-o „cool”. Si partenerilor de la acea vreme, T-Mobile, li s-ar fi parut misto, asa ca au acceptat-o ca branding pentru terminalul la care se lucra atunci.

Si asa, unul dintre cele mai cunoscute logouri din lume a aparut de nicaieri, pentru a ramane definitiv in mintea milioanelor de utilizatori din toata lumea 🙂

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. In 1990 Atari a publicat jocul „Gauntlet: The Third Encounter”, din multitudinea de caractere dintre care puteai alege era si caracterul „Android”, acesta era de culoare gri, avea aceasi pozitionare a antenelor, bratelor si picioarelor dar cel mai distinctiv fiind linia care separa capul de restul corpului. De acolo vine sigla si numele sistemului de operare „Android”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button