PCPC&Consoles

Marvo Scorpion KG935 RGB – Un curcubeu mecanic!

Unul dintre cele mai importante criterii in achizitia unei tastaturi de gaming este forma acesteia. Nu toate tastaturile de gaming sunt facute dupa acelasi calapod, iar preferintele gamerilor sunt extrem de sofisticate. Cu sau fara palmrest. Cu sau fara butoane numerice. Cu sau fara butoane media. Lista este extrem de lunga si extrem de anevoios de parcurs. Dar, de partea cealalta a baricadei se afla gamerii care prefera un design clasic, simplu si cu niste luminite. Aici intra in scena Marvo Scorpion KG935 RGB: cea mai simpla, aparent, tastatura mecanica de la Marvo.

Dar pana la urma, de ce ai cumpara o tastatura cu un aspect clasic, in contextul in care piata ofera atat de multe modele traznite? Unul dintre motivele pe care produatorul le ofera, este eficienta standardului. Chestie, care cu toate ca suna ciuda, nu este. Asta pentru ca un standard exista pentru a putea defini un anumit tipar de utilizare, iar Scorpion KG935 se incadreaza in aceste standarde de utilizare, raliindu-se la niste statsuri de fabricatie care fac tastatura extrem de familiara si confortabila.

Experienta de utilizare este cat se poate de fluida. Spatierea dintre taste este clasica, layout-ul, cu toate ca vine cu un enter slim, este unul traditional, Marvo incercand pe cat de mult sa emuleze look-ul tastaturilor IBM vechi, dar reusind sa imbine si un design minimalist foarte interesant.

Scorpion KG935 are un sasiu de metal, pe care sprijina switch-urile mecanice Blue, asta insemnand ca avem o rata de actionare per buton de 55 de grame. Nici prea, prea, nici foarte, foarte, fiind considerate compromisul intre gaming si productivitate. Exista acel click statisfacator, Marvo alegand switch-uri produse de Outemu. O companie care produce switch-uri mecanice mid-end, care aici se integreaza foarte bine cu filosofia produsului: simplu in aparenta!

Dupa cum am spus, avem un sasiu de metal, pe care avem pozitionate switch-urile, sasiu care, pe langa un negru placut, este inconjurat de niste margini lucioase care adauga un plus de personalitate tastaturii. Aceste mici insertii de eleganta fac diferenta pentru Scorpion KG935. Astfel o poti folosi si la birou si acasa, existand acea notiune de rafinat, tocmai datorita acestor margini lucioase.

Ceea ce nu ne-a placut a fost branding-ul excesiv, atat deasupra butoanelor directionale, cat si pe tasta space, alegere care taie putin din eleganta tastaturii. Dar, pe de alta parte, discutam de taste prin care trece lumina, astfel nu risti sa ramai cu vopsea pe degete sau simboluri pe key cap-uri dupa o perioada de utilizare indelungata. Una calda, una rece… cam asta e ideea cu acest model de Scorpion KG935.

Dar, daca este sa punem in balanta, pretul, ceea ce ofera tastatura si sa comparam cu neajunsurile, Scorpion KG935 nu este un „deal” deloc rau. Ba chiar unul bun, avand in vedere ca Marvo promite zero ghosting si taste RGB iluminate individual, ceea ce face customizarea, gaming-ul si utilizarea extrem de interesante, ba mai mult, am putea spune, o experienta personala, putand sa iti iluminezi cum doresti fiecare tasta in parte. Un plus destul de interesant, pentru editorii de imagine spre exemplu, care pot asocia o functie cu o culoare.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button