PC

Marvell cumpără Cavium

Producătorul de semiconductoare Marvell, a nu fi confundat cu proprietatea Disney, anunță că a cheltuit 6 miliarde de dolari pentru achiziția rivalului său, Cavium.

Motivul achiziției este o încercare din partea Marvell să facă față competiției companiilor mai mari, precum Intel și Broadcom, fiind astfel extinsă și diversificată oferta de produse a companiei.

Această afacere poate că nu va fi vizibilă prea mult deocamdată pentru utilizatorul de rând, dar nu este de parcă Marvell ar fi o companie anonimă a cărei produse nu prea sunt importante pentru PC-urile voastre. Sunt șanse bune că aveți pe placa voastră de bază cel puțin un controller făcut de Marvell, probabil pentru SATA, care compensează pentru că chipset-ul normal făcut de Intel sau AMD al sistemului suportă un număr limitat de conexiuni.

Totuși, cât de mult se poate extinde pe piață Marvell acum, chiar și cu resursele pe care le avea Cavium, nu este tocmai clar. Din moment ce competiția rămasă pe piață este formată din giganți a căror putere financiară și resurse depășesc destul de mult ce are la dispoziție Marvell, tot va mai fi mult de muncă.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button