GAMING

Marty O’Donnel, compozitorul lui Halo, pune cu botul pe labe Activision

Marty O’Donnel, omul responsabil pentru muzica seriei Halo și relizatorul coloanei sonore pentru Destiny, a fost concediat anul trecut de la studioul Bungie. În opinia sa, suspendarea colaborarii a facuta fără motiv, așa că a încercat să își dea fostul angajator în judecată. A durat un an de zile, dar a reușit.

Pentru cei care nu sunt in tema cu incidentul, o scurtă trecere în revistă a acestuia: Compozitorul se află în conflict cu Bungie și Activision din 2014, el fiind concediat ca urmare a unei serii de dispute pe care le-a avut cu publisher-ul, care se pare ca exercita un control cam mare asupra studioului.

Marty O’Donnel nu avea voie să își publice muzica, pe care el a realizat-o pentru Destiny, sub forma unui album, iar muzica din trailer-ul de la E3 a jocului din 2013 a fost înlocuită de Activision. Muzicianul nu a prea fost mulțumit de această schimbare neașteptată, așa că a comentat public despre ce s-a întâmplat.

În consecință, Activision și conducerea studioului Bungie i-au considerat comportamentul ca fiind un act de agresiune, putandu-se ajunge la discuții de natură negativă ce vor fi dăunătoare studioului și proiectului dezvoltat de cele doua parti. Astfel, Activision a ajuns la o concluzie destul de incomoda pentru compozitor: acesta nu contribuia suficient de mult la dezvoltarea jocului, ba mai mult este si un potential pericol pentru lansarea Destiny, fiind concediat fara prea multe explicatii.

Pe de alta parte, O’Donnel are o alta versiune, acesta sustinand faptul ca nu a primit foarte multe instructiuni si nici portiuni din joc pentru care sa compuna muzica, dovada si reactia sa pe Twitter.

Astfel, Marty O’Donnel a dat în judecată fostul său angajator, iar după un an de zile, s-a ajuns la o înțelegere intre compozitor si Activision. Compozitorul nu își recapătă locul de muncă, dar în schimb își păstrează statutul de fondator al studioului Bungie, și acțiunile pierdute in urma terminarii contractului ii revin in posesie.

[Game Informer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close