MORE

Mark Zukerberg acuzat ca nu face destul pentru a preveni atacurile teroriste

Ministrul Sigurantei Publice Israelian, Gilad Erdan, se pare ca are ceva probleme cu fondatorul Facebook, Mark Zukerberg, ministrul invinovatind indirect de moartea lui Hallel Ariel si a lui Michael Marks, victime ale unui atac terorist.

Ministrul s-a adresat direct lui Mark Zukerberg in cadrul unui program local numit: Meet the Press, atacand atat mai marele Facebook, cat si faptul ca Facebook nu face nimic pentru a alerta fortele de securitate cand vine vorba de posturi de natura terorista.

Acest lucru se pare ca este sustinut de faptul ca unul dintre ucigasi si-a postat intentiile pe social media (Facebook), ministrul considerand ca este de competenta Facebook sa actioneze pe post de politist. O afirmatie interesanta, mai ales daca ne gandim ca chat-ul popularului site social media tine minte si ceea ce nu trimiti, existand destule meta-date pe care o agentie guvernamentala de securitate sa le poata folosi.

Discutam de o natiune care se infrunta cu atacuri teroriste aproape zilnic, pe de alta parte tara trebuie sa isi foloseasca si serviciile secrete si agentiile guvernamentale in mod eficient, fiind imperativ pentru siguranta cetatenilor. Se poate ca ministrul sa doreasca sa arunce vina pe Facebook pentru a-si salva cariera politica, la fel de bine cu acest atac la adresa Facebook si a lui Mark Zukerberg este justificat.

Parerea voastra este importanta in acest caz! „Are dreptul un guvern sa ceara astfel de date unei companii private?” si daca da…”De ce?”

[jpost]

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button