MORE

Marina Americana a piratat software in valoare de 600 de milioane

Bitmanagement Software, cu sediul in Germania, a dat in judecata Marina SUA pentru aproape 600 de milioane $ pentru copierea a „sute de mii” de bucăți de conținut in software-ul sau de modelare 3D, BS Contact Geo.

Plangerea, depusă la Curtea de Revendicari Federale din SUA  spune ca Bitmanagement a semnat un contract cu Marina în 2011. În timpul unui program pilot, Bitmanagement a instalat 38 de copii ale software-ului său pe computerele Marinei. Până în 2013, Bitmanagement spune că a fost în negocieri cu Marina pentru a extinde utilizarea software-ului, astfel încât acesta a dezactivat sistemul de protecție la copiere, pentru a permite Marinei să folosească software-ul așa cum dorea.

Cu toate acestea, procesul susține că negocierile, în cele din urmă, nu au dus nicăieri și licențele suplimentare nu au fost achiziționate. Dar Marina a distribuit software-ul la aproape 560.000 de calculatoare guvernamentale care încalcă politicile de licențiere ale companiei, din moment ce au fost plătite doar 38 de licente.

„Guvernul a știut sau ar fi trebuit să știe că are obligatia de a obtine o licență pentru copierea software-ului Bitmanagement pe fiecare dintre dispozitivele care au avut software-ul instalat”, se arata in plângere. „Guvernul nu a reușit, totuși, să obțină astfel de licențe.”

Deci, de ce o suma atat de mare ca daune? In conformitate cu procesul, fiecare licență costă aproximativ 1.067 $. Bitmanagement a folosit această cifră și a multiplicat-o cu presupusul număr al instalărilor făcute de catre Marina, astfel ajungand la $ 596.308.103. Compania cauta, de asemenea, alte daune pe care „instanța le consideră juste și corecte”, iar ca Marina să admită că le-a încălcat drepturile de autor.

Facebook si Apple au negat orice implicare in incident, sustinand ca nu au furnizat informatii pentru prinderea Marinei Americane catre agentii guvernamentale in acest caz. Probabil Marina Americana trebuia sa detina si un site de torrente popular pentru ca asta sa se intample?

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button