MORE

Marele jaf de Ether

Cripto-monedele sunt un concept care oferă câteva avantaje clare față de banii de zi cu zi, dar siguranța nu este unul din acele avantaje, după cum au dovedit două incidente de săptămâna aceasta.

Primul s-a produs în jurul zilei de luni, când „monede” Ether în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari au fost furate de hackeri ce au înlocuit portofelul serviciului CoinDash cu cel propriu. Iar acum vine vestea unui jaf ceva mai mare, de peste 34 de milioane de dolari.

De această dată procedeul prin care banii au fost sustrași este ceva mai complicat, și se leagă de o vulnerabilitate a portofelelor folosite de serviciul Parity, Această vulnerabilitate a permis furtul unei cantități foarte mari de Ether, fondatorul companiei Parity rugând clienții săi să își mute rapid bunurile în alte locuri pe cât de rapid pot.

Pentru a împiedica dispariția până și a ultimului Ether, portofelele Parity au fost golite de un grup de hackeri cu intenții benevolente. Numit The White Hat Group, acest grup a sustras Ether în valoare de peste 85 de milioane de dolari, cu intenția de a returna banii celor păgubiți, de îndată ce reușesc să construiască portofele care nu au aceeași problemă de securitate, cu aceleași setări ca cele inițiale, în care vor depozita din nou tot acel Ether.

Pe scurt, este un moment rău să intri acum în tărâmul bitcoin-ului fără cunoștințe temeinice despre subiect, pentru că apele sunt pline de rechini dornici să înfulece cea mai mică frimitură.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button