PC&Consoles

Marea Britanie va implementa limitări de vârstă pentru lootboxes

În timp ce toată lumea a fost preocupată cu ofertele de Black Friday și Cyber Monday, drama lootbox-urilor a continuat să se deruleze.

Comisia pentru jocuri de noroc din Regatul Unit al Marii Britanii a declarat în mod oficial că nu crede că aceste cutii ar trebui clasificate drept jocuri de noroc – încă. Comisia a declarat:

Un factor cheie în a decide dacă această linie a fost depășită este dacă obiectele din joc dobândite „printr-un joc de noroc” pot fi considerate bani sau echivalentul în bani. În termeni practici, acest lucru înseamnă că, în cazul în care articolele obținute prin cutiile din joc se limitează la utilizarea în joc și nu pot fi încasate, este puțin probabil să fie catalogată drept activitate de jocuri de noroc. În aceste cazuri, puterile noastre legale nu ne-ar permite să intervenim.

Acestea fiind spuse, comisia mai notează că, chiar dacă anumite „activități” cum ar fi cuferele încuiate nu îndeplinesc definiția legală a jocurilor de noroc, acestea reprezintă o responsabilitate a părinților față de copii.

Suntem preocupați de creșterea numărului de exemple în care linia dintre jocurile video și jocurile de noroc devine din ce în ce mai indistinctă. În cazul în care îndeplinește definiția jocurilor de noroc, este de datoria noastră să asigurăm protecția copiilor și să adoptăm o serie de reguli, cum ar fi cerințele de verificare a vârstei, pentru a face acest lucru.

Cu alte cuvinte, jocurile online care contează pe lootboxes pentru a obține profit, vor trebui, în cele din urmă, să fie catalogate drept inadecvate pentru cei sub o anumită vârstă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button