MORE

Marea Britanie acorda calculatoare gratuite copiilor

Marea Britanie a pus in aplicare o initiativa foarte interesanta a carui obiectiv este cel de-a oferi fiecarui copil din ultimii ani de gimnaziu cate un mini-calculator, un BBC Micro Bit.

Campania Make It Digital a BBC-ului vizeaza mai bine de 1 milion de copii, care vor primi cate un Micro Bit, un mni-PC similar in concept cu un Raspberry Pi, insa cu specificatii mult mai modeste.

Micro Bit are dimensiunea aproximativa a unei jumatati de carte de credit, fiind echipat cu un procesor ARM de 16 MHz, altul de 48 MHz, 256 KB de stocare si 16KB de memorie RAM.

Nu este tocmai genul de calculator la care sa conectati un ecran, motiv pentru care are un display format de 25 de LED-uri. Totusi, dispune de lucruri precum: senzori de accelerare si de campuri magnetice, conector USB si chiar trei butoane. Poate alimentat ori prin USB, ori prin baterii.

Scopul acestui mini-PC este de-a invata copii sa programeze. Sa se foloseasca de acest hardware pentru a realiza o varietate de dispozitive cu aplicatii diverse. Asa ca nu ar trebui sa va asteptati sa ruleze Crysis sau cam orice joc facut dupa 1983.

Venind in ajutorul acestui efort, pentru Micro Bit au fost facute o aplicate mobila si un portal care permite realizarea de programe folosind o interfata vizuala usor de inteles.

[Sciencealert]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button