MORE

Manusi tactile wireless aduc noi… simturi in realitatea virtuala!

Realitatea virtuala este in acest moment vestul salbatic al tehnologiei. Nimeni nu a inventat inca formula castigatoare. Acel dispozitiv care „sa inventeze” o noua categorie, cum a fost cazul iPhone-ului de exemplu. Oculus, Valve, Samsung si HTC sunt inscrise in cursa si fac o treaba buna. Totusi, o alta fateta a realitatii vituale este reprezentata de perifericele pe care le poti atasa la o casca virtuala, iar o pereche de manusi tactile wireless par o inventie extrem de folositoare. Mai ales in gaming.

Universitatea RICE a pus bazele unei manusi ce foloseste feedback haptic pentru a simula atingerea unui obiect sau suprafete. Chiar daca este in stadiul initial de dezvoltare, Hands Omni par sa fie un periferic care ar merge extrem de bine cu orice casca virtuala, oferind simtul tactil, care lipsea din lumea virtuala. Iar pentru cine se intreaba, Hands Omni sunt gandite pentru gaming, astfel, curand, dar nu stim exact cand, este posibil sa putem cumpara de la lantul preferat de magazine o astfel de pereche de manusi pentru a interactiona tactil cu realitatea virtuala.

Un alt lucru interesant este faptul ca sponsorul acestui proiect este Virtuix Omni, platforma care iti permite sa mergi… stand pe loc. (cine a prins referinta la Dune inainte de acest paragraf, primeste 2 biti de la Zon@!). Nu avem inca o data de lansare, proiectul fiind in stadiu incipient, dar pare o tehnologie promitatoare si interesanta.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button