PC

Mania minatului seacă iar stocurile de plăci video Radeon

Când și-au făcut apariția plăcile video Radeon R9 200, cei care au vrut să cumpere un model s-au trezit în situația de-a nu putea găsi unul, fiindcă sectorul de bitcoin mining tindea să le cumpere pe toate.

Tendința a continuat până ce dificultatea de minare a crescut până la nivelul la care aveai nevoie de hardware făcut special pentru asta, dar acum mania revine.

Un număr mare de magazine, atât din SUA cât și din Europa, raportează că stocurile de plăci video Radeon din seria 500 și 400 sunt scăzute spre inexistente, fiindcă au tot fost cumpărate de oamenii care vor să mineze bitcoin. De ce? Fiindcă sunt specii de bitcoin, precum Etherium, nu pot fi minate eficient cu hardware-ul specializat folosit până acum, dar merg bine pe o placă video. Iar din moment ce plăcile Radeon sunt mai ieftine ca cele Nvidia și au putere de compute foarte mare, au devenit extrem de populare pentru cei care vor să profite de situație pe cât de rapid cu putință.

Cei care n-au reușit să găsească un RX 400 sau un RX 500 în magazine au început să apeleze la piața second hand, ceea ce a dus la creșterea prețului pentru aceste plăci video dincolo de prețul lor de de lansare.

Așa că dacă vreți să faceți saltul către un RX Vega la vară și dețineți un RX 480, ați putea să puneți placa cea veche pe eBay. Sau, dacă aveți un Fury X, în acest ritm probabil vă rămân bani și pentru un procesor Ryzen după ce o vindeți.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button