MORE

Atentie: Malware extrem de „contagios” pe iOS!

Pana acum Android s-a dovedit a fi unul dintre sistemele de operare mobile cele mai predispuse la virusi, din cauza ca este un sistem de operare deschis, dar se pare ca si iOS-ul incepe sa fie si el afectat de aceasta „boala”.

Acest malware a primit numele de Wireluke, si a fost descoperit de cercetatorii de la Palo Alto Networks. Virusul ataca si telefoanele care nu au jailbreak (prin conectarea telefonului „sanatos=nejailbreak-uit” la un PC infectat), lucru care provoaca ingrijorare printre utilizatori. Acesta este transmis prin USB, si poate infecta orice dispozitiv cu iOS daca este folosit impreuna cu un OSX. Odata ce virusul intra in telefon, acesta infecteaza toate aplicatiile instalate. Pana in momentul de fata peste 350,000 de telefoane au fost infectate cu acest virus.

Pentru a vedea daca ai acest virus foloseste utilitarul lansat de catre cercetatorii de la Palo Alto Networks, iar pentru a evita virusul, nu instalati aplicatii din surse necunoscute, sau de pe magazinele alternative.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button