MORE

Malware care iti goleste inventarul Steam, gasit de F-Secure!

Un nou malware care iti goleste inventarul Steam gasit de F-Secure, este cel mai mare cosmar al colectionarilor de obiecte de CS GO si TF2. Acesta tinteste utilizatorii de Steam prin intermediul Twitch-ului, si este una dintre cele mai serioase amenintari din ultima vreme.

Se pare ca din ce in ce mai multe „loterii” si „give-away-uri” se desfasoara pe Twitch, fiind o metoda prin care un Streamer isi rasplateste privitorii pentru sustinere. Din pacate minti malitioase se gasesc in orice domeniu, cei de la F-Secure descoperind cateva iregularitati cu anumite asemenea „give-away-uri” in Counter Strike Global Offensive. Principiul de baza este simplu: Se ia un bot. Se invita user-ul la un give-away CS GO. Se acceseaza contul de Steam.

Aceste mesaje sunt imprastiate de catre un bot de Twitch, care intra pe canale si invitata utilizatorii sa urmeze un link pentru a se inscrie in give-away. Link-ul duce la un site care cere utilizatorului numele sau, adresa de email si permisiunea de a-i publica numele. Dar dupa ce informatia este introdusa, un executabil de Windows este rulat, si acesta se pune pe facut niste sotii nu tocmai placute. Poate face screenshoturi, adauga prieteni noi in Steam, accepta cereri de prietenie, poate initia schimburi cu acesti noi prieteni de pe Steam, poate achizitiona obiecte – daca exista suficienti bani in portofelul Steam al utilizatorului – poate trimite oferte de schimb, precum si sa accepte schimburi si sa vanda obiecte la preturi sub piata.

Variantele precedente ale acestui hack vindeau obiectele sub piata cu 12%, dar acum reduce preturile cu 35%. Programul este capabil de fapt, sa goleasca complet portofelele, inventariile si armurariile. F-Prot noteaza faptul ca toate acestea se intampla de pe PC-ul victimei pentru a evita verificarile de securitate Steam, care se activeaza cand un utilizator se logheaza de pe un calculator nou.

Steam este un mediu foarte sigur, dar nimic nu este impenetrabil, asa ca fiti atenti pe ce faceti click!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button