MORE

Majoritatea publicului vrea ca Dark Net sa fie inchis

Din categoria „Nu stim ce e, dar vrem sa nu mai fie”, se pare ca cea mai mare parte din populatia planetei vrea ca Dark Net sa fie inchis, de parca ar fi un singur lucru ca „Piata Neagra”.

Center of International Governance Innovation, un grup de cercetare independent, a realizat un sondaj pe un esantion de 24 de mii de oameni din 24 de tari. Intrebarea a fost destul de simpla, daca publicul ar vrea ca Dark Net sa fie inchis. Rezultatul a fost destul de interesant, cam 71% din cei intrebati au spus ca vor inchiderea sa. Dintre acestea, 36% erau convinsi ca trebuie inchis cu orice pret, in timp ce 35% doar credeau ca ar trebui inchis.

Daca esantionul folosit este in vreun fel reprezentativ pentru opinia generala a populatiei, atunci evident ne indreptam catre un viitor intunecat. Nu de alta, dar a vrea ca Dark Net sa fie inchis, e ca si cum ai vrea ca numerele de telefon care nu sunt in cartea de telefoane sa fie dezactivate.

Retelele private de pe internet, cele care nu sunt indexate de motoarele de cautare si care nu pot fi adresate direct fara a sti cum sa le accesezi, pot fi folosite cu adevarat pentru lucruri ilegal, insa acesta nu este scopul lor. Dark Net este o parte din Deep Web, dar in acest moment cele doua au devenit cam sinonime, insemnand in esenta „un loc unde oameni rai se aduna sa faca lucruri rele, sa ca de ce sa mai existe intimitate cand guvernele lumii si corporatiile isi pot baga nasul in totul”.

Acest gen de sondaje sunt mereu amuzante, unele ajungand la concluzia ca monoxidul de di-hidrogen ar trebui interzis.

[Tech Dirt]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button