Telefoane

Majoritatea dispozitivelor iPhone și iPod rulează deja pe iOS 11

Apple a actualizat pagina pentru dezvoltatori din App Store, care indică acum că majoritatea iPhone-urilor și iPad-urilor rulează iOS 11.

Rata de adopție este de 52%, 38% fiind încă pe iOS 10, iar 10% pe versiuni mai vechi.

Procentul de adopție este mai mic decât cel din anii precedenți, dar acest lucru se explică prin lansarea mult mai târzie a modelului de vârf din gama iPhone – o mare parte dintre cei care folosesc ultima versiune de iOS sunt dispozitivele noi. Probabil vom vedea creșteri rapide, pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni își vor achiziționa noul iPhone X.

În timp ce upgrade-urile de iOS pot fi ușor în urmă în acest an, acestea depășesc cu mult tabăra adversă. Dashboard-ul pentru dezvoltatori pe Android arată că doar 0,2% rulează ultima versiune, Android 8 Oreo.

Multe dispozitive mai vechi nu reușesc să ruleze cea mai recentă versiune, iar altele nu mai primesc actualizări de la producători. Într-adevăr, numai 17,8% dintre dispozitivele Android rulează Android 7, care a fost lansat cu mai bine de un an în urmă.

Cel mai recent beta este iOS 11.2 beta 2. Livrările de iPhone X continuă să crească, iar Apple a anunțat ieri că noul model va ajunge pe rafturi în alte 13 țări pe 24 noiembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button