MORE

Mai multe procesoare AMD Raven Ridge sunt pe drum

Dacă sunteți în căutare unui laptop nou, probabil v-a trecut prin cap să luați unul bazat pe noua arhitectura Ryzen, doar să vedeți că oferta este de vreo 20 de ori mai mică decât varietatea de sisteme Intel aflate acum pe piață.

Adoptarea APU-urilor AMD pe segmentul portabil nu a prea explodat, dar AMD se așteaptă să crească încetul cu încetul, dând semne că va lansa o revizie a seriei Raven Ridge chiar anul acesta.

La evenimentul Hot Chips care s-a desfășurat săptămâna aceasta, AMD a prezentat un grafic prin care încerca să arate progresul pe care l-a făcut în inițiativa sa de a crește eficiența procesoarelor de 25 de ori până în 2020, comparativ cu ce avea pe piață în 2014. Până acum pare că își vor atinge acest obiectiv. Dar în graficul cu pricina mai era trecut destul de clar o ediție din 2018 a seriei Raven Ridge.

AMD n-a oferit detalii despre ce exact este vorba, dar speculația principală este că vom avea parte de o „micșorare” la 12 nanometri a procesoarelor existente. Deși, HP pare să fi dezvăluit câteva procesoare din seria H pentru sistemele lor All In One, care ar putea funcționa atât lipite cât și într-un socket.

Adevărul cu siguranță va ieși la iveală în următoarele luni, și poate chiar se va vedea pe piață. Asta sau producătorii de laptop-uri așteaptă direct saltul la 7 nanometri. Nu de alta, dar 7 nanometri pentru un procesor de laptop, cu eficiența pe care o aduce, ar fi o îmbunătățire mult mai mare față de 12 nm.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button