PCTECHTech&IT

S-au ivit mai multe plăci Radeon Navi RX 5000

Luna viitoare vor fi lansate pe piață primele plăci video Radeon ce se folosesc de arhitectura Navi. Vor fi lansate inițial doar două modele, însă mai multe par a fi pe drum.

Conform unor informații stoarse din driver-ul de Linux pentru plăcile Radeon, vor fi mai mult de două variante de Navi în viitorul apropiat.

Pe lângă Navi 10-le pe care sunt bazate cele două plăci care vor fi lansate în curând, vom avea parte de un Navi 12, un Navi 14, un Navi 21, și variante Lite ale acestora, probabil cu mai puține nuclee efective de procesare grafică. În mod normal, numerotarea folosită de AMD este invers proporțională cu performanța, așa că toate celelalte ar trebui să fie ceva mai slabe ca noile plăci RX 5700. Nu este clar cu cât mai slabe, din moment ce numerotarea nu oferă vreun fel de informație clară. O speculație curentă ar fi aceste modele se referă și la componenta grafică a unui APU, fiind în ultima vreme zvonuri că vom vedea astfel de produse bazate pe Zen 2 la iarnă. Desigur, nu este clar ce numerotare folosește AMD în acest moment, având în vedere că cazul APU-urilor Zen 1 era folosită una direct proporțională cu performanța… dar nu pentru GPU-uri ci pentru produse. Situația este confuză. Mereu va fi confuză. Ce s-a întâmplat cu vremea în care denumirile și numele de cod erau mereu în concordanță?

Ceva mai multă claritate vom primi în următoarele săptămâni.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button