PC

Mai multe informații despre Radeon RX 500

Câteva detalii noi și-au făcut apariția pe parcursul ultimelor zile despre noua serie de plăci video Radeon din seria RX 500. Detalii care par să întărească zvonurile anterioare conform cărora vom avea parte de câteva „fețe” cunoscute în noua generație, dar și de ceva nou.

Zvonul nou susține că AMD va schimba numele procesoarelor grafice pentru a le diferenția de cele vechi. Astfel Polaris 11 devine Polaris 21, Polaris 10 Pro din RX 470 devine Polaris 20 XL, iar Polaris 10XT din Rx 480 va deveni Polaris 20XTX. Nu va fi însă vorba de un simplu rebrand. Aparent procesul de producție de la GlobalFoundries a evoluat, ceea ce ar putea aduce o eficiență mai bună, deși această parte din zvon rămâne sub semnul întrebării.

Noutatea din această serie se va manifesta sub forma lui Polaris 12, o componentă cu totul nouă care are doar 640 de nuclee de procesare. Este o placă video mică, după cum vă puteți imagina, menită probabil să poartă numele RX 550. Probabil n-ar trebui să vă așteptați la cine știe ce performanță, din moment ce are cui 200 de nuclee mai puțin ca un RX 460, care deja abia se ridica la nivelul unui GTX 950 din generația trecută.

Plăcile video Radeon noi din seria RX 500 ar urma să fie anunțate în viitorul foarte apropiat, iar lansarea lor, alături de RX Vega, va avea loc cel târziu în această vară.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button