PCȘtiri ITTECH

Mai multe ecrane OLED sunt pe drum

Tot avem promisiunea că în curând vom începe să vedem pe piață monitoare OLED, iar asta s-ar putea adeveri pe parcursul următoarelor douăsprezece luni. De ce? Pentru că JOLED, un producător din Japonia de panouri de acest tip, anunță că va începe producția lor în masă pe parcursul anului 2020.

Sigur, asta înseamnă că va trebui să mai așteptați un an de zile pentru a lua un monitor OLED, dar cu un volum de producție estimat de 220 de mii de panouri pe lună, probabil câteva dintre ele vor ajunge la produse comerciale dedicate publicului de rând. În ceea ce privește dimensiunile, se așteaptă să existe modele ce încep de la 10 inch, pentru aplicații ce nu necesită un ecran mare, și pot ajunge până la 32 de inch.

Producția efectivă se va desfășura la o nouă fabrică înființată, folosind o metodă proprie de imprimare a diodelor organice, care funcționează în condiții atmosferice normale. Majoritatea proceselor existente de manufactură a ecranelor OLED necesită o cameră de vid pentru procesul de imprimare. În lipsa acestei componente adiționale, este posibil să vedem un cost ceva mai mic al acestui tip de ecran.

Rezultatele le vom vedea din 2020, așa că dacă visați la un monitor uluitor, poate ar fi bine să puneți bani la saltea până la primăvara viitoare.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button