PC

Maguay MyWay P1703SLI – un veritabil „desktop replacement”

Termenul de “desktop replacement” se refera la acele laptop-uri capabile sa rivalizeze ca performante cu desktopurile traditionale, iar unele imping aceste capabilitati la extrem. Cum este cel pe care vi-l prezentam in continuare. Maguay MyWay P1703SLI nu este un laptop oarecare ci unul de gaming high end. Avem la dispozitie doua placi video GTX 880M in SLI! Impreuna au 16GB VRAM GDDR5, o latime de banda de 256BITI si cate 1536 de procesoare shader pentru fiecare placa.

Procesorul sistemului este si el unul de top de la Intel, I7 4810QM, cu o frecventa stock de 2.8GHz si poate ajunge pana la 3.8GHz, prin turbo-boost! Ecranul este un Full HD mat cu o diagonala de 17,3 inch, cu un panou de tip TN. Ca dotari avem o tastatura iluminata multicolor care are si un numpad, o placa de sunet Sound Blaster X-Fi 7.1, patru porturi USB 3.0, un port USB 2.0, unul Thunderbolt, un eSATA, un port HDMI, cititor de amprente si un webcam in partea superioara a ecranului. Carcasa este de culoarea negru mat, un lucru bun pentru ca nu este magnet de amprente si da un aspect oarecum militar, sobru, solid. Pentru sunet avem doua boxe de cate 2 Watti si un subwoofer, fabricate de ONKYO.

Modelul standard are 8GB RAM dar se poate upgrada pana la 32, un HDD de 720GB, dar se pot pune pana la patru SSD-uri de 240GB in RAID! La internet ne putem conecta folosind placa de retea integrata care suporta viteze de 1Gb/s sau prin wireless 802.11 b/g/n. Pentru cei nostalgici, laptopul are si o unitate optica. Bateria este de tipul Li-Ion cu 8 celule care promite pana la 3.5 ore de autonomie. Varianta standard porneste de la 2658$ si poate ajunge la 3000$, iar laptopul se poate configura dupa preferinte pe site-ul producatorului. MyWay P1703SLI redefineste conceptul de desktop replacement si face fata cu brio oricaror pretentii de putere. Un test amanuntit va fi disponibil luni, pe zonait.ro!

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button