Știri ITTECH

Magic Leap a prezentat soluția sa de AR

Compania Magic Leap tot strânge fonduri pentru o soluție de realitate augmentată de ani de zile, iar acum chiar a dezvăluit lumii ceea ce pare a fi aproape un produs final.

Dispozitivul se numește Magic Leap One și este compus dintr-o pereche de ochelari, o unitate de procesare și un controller. Perechea de ochelari, sau cel puțin macheta sa, este foarte mică, până și în comparație cu alte soluții AR precum Hololens sau CastAR. Ochelarii sunt capabil să „proiecteze” în lume reală diverse elemente și să urmărească mișcarea utilizatorului în spațiul tridimensional, folosind diverși senzori de poziționare și un procesor integrat.

Partea principală a procesării, generarea de imagini și alimentarea întregului ansamblu cu energie se face printr-un mini-PC de formă rotundă care poate fi prins de brâu. Acesta a fost descris ca având un nivel de performanță similar cu cel al unui Macbook Pro. Avem apoi parte și de un mic controller, similar cu una din acele telecomenzi de la Gear VR.

 

Magic Leap One va fi disponibil abia de anul viitor, sub forma unei variante Creator Edition, gândită mai întâi de toate pentru dezvoltatori. Abia apoi va fi disponibilă și o variantă pentru publicul larg, la un preț deocamdată necunoscut. Având în vedere că Magic Leap a strâns aproape 2 miliarde de dolari de la diverse fonduri de investiții, probabil nu va fi tocmai ieftin, trebuie să returneze cumva acei bani.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button