MORE

Magia din spatele efectelor speciale din Game of Thrones!

Una dintre cele mai spectaculoase scene din ultimul sezon al serialului HBO Game of Thrones, este lupta dintre oameni si White Walkeri, o scena care a impresionat publicul in toate colturile lumii, astfel dovedind ca pe micul ecran se pot implementa VFX asa cum intalnim pe marile ecrane. Dar magia din spatele efectelor speciale din Game of Thrones a fost deconspirata, un clip de pe internet explicand exact cum au fost realizate aceste efecte.

Momentele cheie il includ pe Jon Snow secerand un walker in mici bucatele de cristal, scene de lupta cu uriasul WunWun si… wights, hoarde intregi de wights. Desi au avut unul dintre cele mai mare bugete accesibile televiziunii, serialul nu se bazeaza numai pe efecte digitale, efecte pe care trebuie sa le imparta intre gore si dragoni. Cu toate acestea, actorul care il interpreteaza pe Jon Snow a spus ca batalia Hardhome

„este atat de incarcata de CGI, incat nu se compara cu nimic din ce am mai facut pana acum in Game of Thrones”.

Actorul a mai adaugat ca scena filmata a fost si cea mai „grueling” din intregul serial, filmarile la ea durand aproape o luna. Pentru propriile scene de lupta, Kit mentioneaza ca:

„Mai intai a trebuit sa lupt contra unui om in costum verde, a doua oara am luptat contra unui om machiat (ca zombie) si a treia oara a trebuit… sa ma lupt singur” 🙂

Scena a avut cel mai mare buget din alocat unei secvente din Urzeala Tronurilor si a necesitat 400 de oameni in figuratie si 50 de cascadori. Priviti video-ul de mai jos pentru a vedea cum artistii VFX au transformat filmarile din fata unui ecran de un verde… banal, intr-o batalie glorioasa ce are loc pe o vreme naprasnica.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button