PC&Consoles

Mad Max are acum Vulkan pe Linux

Feral Interactive, o companie care se ocupă adesea cu portarea jocurilor de PC pentru Mac și Linux, anunță ca a integrat în Mad Max suport pentru Vulkan. De ce este asta motiv de știre? Fiindcă rezultatul este impresionant.

Suportul pentru pentru Vulkan este încă în Beta, dar din testele efectuate de Gaming On Linux reiese un spor însemnat de performanță față de varianta care folosea OpenGL.Cât de mare? Pe alocuri ridicol, fiind vorba în cazuri izolate de un număr de trei ori mai mare de cadre pe secundă.

Desigur, probabil nu strică la această diferență nici faptul că varianta inițială, cea care folosea OpenGL, nu părea să fie chiar atât de bine optimizată. Jocul nu atingea 60 de cadre pe secundă la detaliu maxim nici măcar cu o fiară de 980 Ti pe 1080p. Așa că pentru cei care sunt acum pe Windows diferența nu este un șoc. Însă pentru cei care tot visează ca Linux să devină o platformă serioasă pentru jocuri, asta este o schimbare dramatică.

Dacă doriți să încercați această minunăție pe propriul vostru sistem, va trebui să introduceți parola „livelongandprosper” la opțiunea de Beta de pe Steam a jocului, iar de acolo veți putea selecta varianta de Vulkan a jocului.

[Gaming On Linux]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button