TECHTech&IT

Slightly Mad Studios pregătesc Mad Box, o consolă care să rivalizeze cu PlayStation și Xbox

Ian Bell, directorul companiei Slightly Mad Studios – responsabilă pentru jocurile Project CARS – a dezvăluit recent că firma pe care o conduce lucrează deja la dezvoltarea unei console independente, care să rivalizeze cu PlayStation și Xbox. Acesta nu a făcut încă publice specificațiile hardware ale noii console, însă a oferit câteva informații interesante.

Prima mențiune a consolei a venit prin Twitter, când Bell a scris „The Mad Box e pe drum”. El a declarat pentru Variety că The Mad Box va fi lansată în aproximativ trei ani și că va suporta până la 120 de cadre pe secundă pentru jocurile VR. „Acesta va suporta majoritatea căștilor VR majore de acum, cât și pe cele viitoare, iar specificațiile consolei vor fi echivalente cu un PC foarte rapid din următorii doi ani”, a susținut Bell. „Suntem încă în discuții cu producătorii de componente, așa că nu putem spune prea multe chiar acum, altfel decât că avem conceptul schițat în detaliu.”

Când vine vorba de jocuri de pe consola, Bell a scris: „Credem că exclusivitatea este definită de ‘excludere’, dar având în vedere faptul că vom trimite un motor cross platform tuturor dezvoltatorilor, alegerea va fi a lor”. El a mai precizat de asemenea că Slightly Mad Studios consideră că „industria este prea mult axată pe monopol sau pe un micro-oligopol”, iar The Mad Box urmărește să introducă o concurență sănătoasă pe o piață dominată de mulți ani de lupta dintre Microsoft, PlayStation și Nintendo.

Bell a adăugat ca designul timpuriu pentru Mad Box va fi dezvăluit în aproximativ o lună și jumătate. Noua consolă este planificată pentru lansare globală, unde să fie competitivă cu generațiile viitoare ale producătorilor deja stabiliți. „Avem mulți investitori care oferă deja finanțarea necesară pentru ca noi să vedem produsul până la finalizare, dar ne aflăm încă la început și căutăm cele mai bune oferte”, a scris Bell.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button