Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Procesoarele noilor MacBook Pro ar putea fi redenumite

Înainte de livestream-ul Unleashed, în cadrul căruia Apple va face o serie de anunțuri importante, câteva informații au ieșit la suprafață mulțumită unor leakeri (cine ar fi crezut?). Mark Gurman a aflat că procesoarele care se vor adăposti în carcasele noilor MacBook Pro de 14 și 16 inci vor purta denumiri noi.

Într-o bază de date este specificat faptul că acestea au fost botezate M1 Pro și M1 Max. Poate că nu este ceva bătut în cuie, însă este un indiciu care ne arată că Apple nu va aplica  tratamentul clasic M1X. Informațiile par să fie conectate de alte zvonuri privind respectivele chip-uri.

MacBook Pro reloaded

Se spune că ambele procesoare de MacBook Pro vor fi echipate cu câte zece nuclee (opt high-performance și două high-efficiency). Pe partea de GPU, varianta „de buget” ar include 16 nuclee, în vreme ce opțiunea high-end va ajunge la 32 de nuclee.

Gurman a făcut și o recapitulare vis-a-vis de design-ul celor două modele. Acestea vor avea display-uri mini-LED cu rezoluții mai mari, alături de conectori MagSafe și porturi pentru HDMI și carduri SD. În plus, ar putea fi vorba și despre posibilitatea de extindere a memoriei până la 64GB RAM.

Observăm, deci, procesul prin care Apple începe să se desprindă treptat de orice inseamnă Intel. Compania are în plan dotarea tuturor produselor sale cu chip-uri in-house, iar noile denumiri îi vor ajuta pe cumpărători să înțealagă mai bine ierarhizarea procesoarelor în materie de performanță.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button