Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Mac-urile sunt țintite mai des de malware și adware

Cu mult mai des

Poți spune multe lucruri negative despre Mac-uri. Că sunt scumpe. Că este un ecosistem restricționat. Că zilele sale de glorie au murit de mult și inerția bunei sale reputații se diminuează pe măsură ce hardware-ul este proiectat din ce în ce mai slab. Dar ce puteai spune mereu este că un Mac era mai sigur. Atât pentru că OSX este mai bine securizat din fire, cât și pentru că nu prea i-a păsat cuiva să producă malware serios pentru el.

Dar asta se schimbă acum. Malwarebytes, producătorul soluției de securitate cu același nume, susținând că a înregistrat în anul 2019 o creștere însemnată a detecției de amenințări pe Mac-uri. În medie, prin 2018 compania detecta în jur de 4.8 amenințări per instalare, numărul crescând în 2019 la 11.

Pe lângă aproximativa dublare de amenințări individuale, Malwarebytes raportează și o creștere de 400% a detecției totale de malware. Asta nu ar fi doar o consecință a răspândirii malware-ului, andware-ului și a programelor foarte dubioase, ci și a faptului că aplicația de securitate în sine este mai populară acum, iar numărul de Mac-uri de pe piață a mai crescut.

Totuși, ar fi bine să aveți grijă pe ce dați click, chiar dacă aveți un Mac.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button