Tech&ITȘtiri

Primele benchmark-uri cu M2 Ultra au apărut pe internet, iar rezultatele sunt uluitoare

Dap, ai citit bine. Primele teste sintetice efectuate cu noul chip M2 Ultra de la Apple tocmai au fost dezvăluite pe Geekbench 6. Acesta este chipul high-end care va bate în pieptul noilor modele de Mac Studio și Mac Pro ce vor fi lansate oficial foarte curând.

Imaginează-ți acest scenariu. Abia ai ajuns acasă după ce ai dat echivalentul unui Golf 7 SH pe noul tău Mac Studio, propulsat de M2 Ultra, și ești gata să îi testezi puterea. Un test Geekbench arată următoarele: 2,800 de puncte în Single-Core și 21,700 în testul Multi-Core, respectiv. Asta înseamnă o performanță cu 20% mai mare decât M1 Ultra, făcând din M2 Ultra cel mai rapid SoC (System-on-a-Chip) pe care Apple l-a lansat vreodată, ceea ce era de așteptat.

Geekbench-M2-Ultra

Acum, iată o răsturnare de situație interesantă. Numerele arată că noul tău Mac Pro ar putea avea o performanță a CPU-ului de aproximativ 2× mai rapidă decât cel mai rapid Mac Pro bazat pe Intel, cel care vine cu un procesor Xeon W cu 28 de nuclee. Și uite ce surpriză – noul Mac Pro începe de la doar $6,999, în comparație cu prețul de $12,999 al modelului bazat pe Intel.

Dar mai este o parte a poveștii. Alegerea ta între Mac Pro și Mac Studio s-ar putea baza pe cele șase sloturi de expansiune PCIe disponibile pe Mac Pro. Totuși, dacă aceste sloturi de expansiune nu sunt o necesitate pentru tine, Mac Studio ar putea fi alegerea ideală, oferind același M2 Ultra pentru $3,000 mai puțin decât Mac Pro.

Dar haide să ne scoatem puțin ochelarii de cal și să vedem cum se compară scorurile de mai sus cu niște procesoare obișnuite de desktop. Ei bine, aici am avut parte de o surpriză colosală: M2 Ultra pare a fi mai rapid decât Ryzen 9 7950X și Intel Core i9-13900K, cel puțin în Geekbench 6. Procesorul de la AMD este la egalitate cu M2 Ultra în Single-Core dar pierde colosal în testul pe toate nucleele, în timp ce reprezentantul taberei albastre câștigă onorabil meciul Single-Core dar pierde și el în Multi-Core.

Aceste noi modele, Mac Studio și Mac Pro, sunt disponibile pentru comandă chiar acum și vor începe să se livreze marți, 13 iunie, în Statele Unite. Totuși, mă aștept ca în România aceste produse să vină ceva mai greu, ținând cont că nu mulți își cumpără așa ceva la noi.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button