MORE

Luna obiectivelor Canon – Christmas Day everyday, pana pe 30 Septembrie :)

Da, stim ca mai sunt cateva luni bune pana la Craciun, dar se pare ca cel putin la capitolul generozitate, Canon a furat startul 🙂 Pana la sfarsitul acestei luni, adica pana pe 30 septembrie, peste 60 de obiective Canon beneficiaza de o reducere de 10%. Unii ar putea spune ca poate… e prea putin. Dar haideti sa judecam drept: la un obiectiv care costa 6000 de lei, gen 35mm f1.4L USM, 10% inseamna 600 de lei, adica serios peste suta de euro. Mai mult decat decent. La un obiectiv de 650 de lei, cum este bunaoara excelentul 50mm f1.8 STM, economia este de 60 de lei, adica… echivalentul unui card de memorie de 16GB sau al unui filtru accesibil.

Daca mergem si mai sus la capitolul preturi, in cazul extrem de utilizatului 24-70 f2.8 L II USM, discountul se apropie in cifre absolute de 1000 de lei! De la 9000 la 8100 distanta este substantiala. Personal, ma intereseaza un obiectiv la care jinduiesc de o buna bucata de vreme: 24-105 f4L IS USM, redus acum de la 3800 la putin peste 3400 de lei. Deci aproape 100 de euro economie, adica aproape echivalentul unui blitz Speedlite mititel. Oricum, obiectivul de care sunt interesat este un all rounder excelent, care cu siguranta isi va gasi bine locul in micul meu ecosistem Canon.

Si apoi, mai exista un aspect. De fapt doua. Primul ar fi ca optica… nu imbatraneste. Sigur, nu ma refer aici la intervale de timp de ordinul zecilor de ani, cum s-ar repezi unii sa ma contrazica (desi nici asta nu este imposibil). Adica o vei folosi si acum si peste 5 sau mai multi ani, si o vei folosi atat cu camera pe care o ai acum, dar si cu urmatoarea, si cu urmatoarea… si tot asa. In plus, niciodata nu ai obiective destule 🙂 Cel de-al doilea aspect se refera la versatilitate. Canon are un avantaj decisiv in materie de „sticle”, dincolo de calitate, subinteleasa de la sine: raspandirea sistemului. Un obiectiv Canon este util atat de un aparat foto, pentru fotografie, dar si pentru filmare, pe o camera video din seria C. In plus la acest ultim aspect se adauga adoptarea monturii EF pe camere produse de terti: Blackmagic si altii, dar si numeroasele adaptoare de buna calitate care permit instalarea acestor obiective… pe aproape orice!

Asadar, mai aveti o saptamana la dispozitie pentru a profita de oferta, zicem noi, generoasa! Toti partenerii Canon beneficiaza de aceasta reducere, iar noua nu ne ramane decat sa ne bucuram de ea!

Box-(600x500)px_4

Articole asemanatoare

Back to top button