Auto

Lucid Motors va folosi chip-urile NVIDIA la bordul mașinilor sale electrice

NVIDIA lucrează de ceva vreme la soluții pentru sistemele inteligente ale mașinilor electrice. Producătorul își va oferi tehnologia celor de la Lucid Motors, astfel încât EV-urile vor integra softuri de asistență în timpul condusului și moduri autopilot grație platformei Drive Hyperion.

Cea din urmă este platforma end-to-end dezvoltată de NVIDIA care le oferă producătorilor auto posibilitatea de a personaliza opțiunile de șofat ale mașinilor. Pentru Lucid Motors, noul hardware va pune bazele unei suite interesante de opțiuni, printre care se numără sistemul advanced driver-assistance (ADAS), parcare automată și chiar condusul pe modul autopilor.

Lucid Motos și-a lansat anul trecut primul vehicul electric, Lucid Air, și deja lucrează la următorul model din catalog: un SUV electric pe numele său de cod Project Gravity. Lansarea acestuia a fost amânată și pusă pe anul 2024 din cauza crizei de semiconductori. Cu puțin noroc, NVIDIA ar putea interveni pentru a ameliora situația. Până atunci, Lucid Motors dispune deja de iterații premium ale lui Lucid Air.

Acestea sunt Dream Edition și Grand Touring și includ sistemul proprietar DreamDrive Pro ADAS, format din 14 camere, 5 radare, 12 senzori ultrasonici, precum și senzori LIDAR. Acestea, combinate cu tehnologiile NVIDIA, vor constitui cel mai probabil fundația pe care se va clădi viitorul mașinilor autonome.

Nici NVIDIA nu este mai prejos. Dezvoltatorul a mai bătut palma în trecut și cu alți producători auto de renume. Vorbim, deci, despre parteneriate cu Jaguar-Land Rover, Volvo, Mercedes-Benz, Hyundai, alături de TuSimple, Cruise, Zoox și mai multe startup-uri EV din China.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button