Știri ITTECH

LPDDR5 a fost definitivat

Tehnologia de memorie nu stă pe loc, iar standarde care păreau a fi deja definitivate (din moment ce Samsung anunțaseră de anul trecut module efective care se folosesc de LPDDR5) sunt uneori definitivate și mai mult.

LPDDR5, o variantă a noului DDR5 menit pentru dispozitive cu un consum redus de energie, a primit săptămâna aceasta un standard oficial de la JEDEC. Acest tip de memorie este capabil să funcționeze la frecvențe ce vor începe de la 3200 MHz, dar ar putea ajunge cu timpul până la 6400MHz.

Pe lângă sporul de performanță pe care l-ar putea aduce față de LPDDR4, memoria cea nouă include și câteva trăsături ce îi permit reducă din consumul de energie. Asta include o funcție de repaus în care nu va devora prea multă energie, precum și funcții avansate de copiere și scriere ce permit utilizarea mai eficientă a memoriei în general. Acestea presupun în general reducerea folosirii componentelor din RAM ce nu sunt implicate la accesare datelor necesare.

Astfel, vă puteți aștepta ca telefoanele ce se folosesc de această memorie să aibă, pe hârtie, abilitatea de a stresa mai puțin bateria. Nu este clar dacă asta se va și reflecta în realitate. Important este că celelalte dispozitive ce necesită RAM eficient vor avea acum o nouă opțiune.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button