AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Lotus pare că lucrează la o mașină electrică de 2.2 milioane de euro

Mașinile electrice nu sunt tocmai ieftine, dar prețurile lor vor continua să scadă pe măsură ce tehnologia evoluează, iar metodele de producție sunt rafinate. Totuși, asta nu împiedică unele companii să pregătească mașini electrice care costă mai bine de 2 milioane de euro.

Umblă vestea prin industrie în acest moment că Lotus pregătește prima sa mașină electrică. Nu una oarecare, din moment ce Lotus este o companie cu un pedigriu pentru curse și o experiență de vreo 60 de ani în domeniu. Conform zvonurilor, mașina va costa în jur de 2 milioane de lire sterline și va avea un motor capabil să genereze în jurul a 1000 de cai putere. Mașina este gândită să concureze cu modele precum Bugatti Chiron și McLaren P1, în categorie de Hypercar. Pe vremuri, Supercar era ultimul rang, dar de câțiva ani s-a trecut la un nou nivel.

Lotus nu a confirmat acest zvon deocamdată, dar în cazul în care se va întâmpla, nu va fi singura companie care încearcă să creeze o astfel de mașină electrică. Automobili Pininfarina a dezvăluit săptămâna aceasta că va lansa o mașină cu un preț similar, dar cu aproape 1900 de cai putere. Această mașină seva numi Battista, după fondatorul companiei, Battista „Pinin” Farina. Mașina va fi dezvăluită anul viitor la celebrul salon auto de la Geneva.

[Engadget, Top Gear]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button