Gaming

Lost Ark a devenit al doilea cel mai jucat titlu de pe Steam

Lost Ark a fost un nume care mi-a atras atenția încă de la început, însă treptat a început să se îndepărteze de pe lista lansărilor pe care le tot aștept. Să fie oare din cauza statutului său de MMO într-o piață suprasaturată de MMO-uri? Nu știu, nu prea am avut motive să mă îndepărtez de la clone precum Path of Exile, însă odată ce jocul a devenit live pe Steam, nu mică mi-a fost mirarea când am observat cum numerele pur și simplu sar în aer.

Lansarea early access a lui Lost Ark s-a bucurat de 500 de mii de jucători simultani, însă bomba a fost aruncată chiar weekend-ul acesta, când au fost deschise serverele free-to-play. Acestea au acumulat nu mai puțin de 980 de mii de jucători simultani, iar ăsta nici măcar nu este recordul despre care vreau să vă vorbesc.

Lost Ark a devenit faimos aproape peste noapte

Sutele de mii s-au transformat în 1.3 milioane de jucători weekend-ul trecut, iar ca să fim mai exacți, vorbim despre 1,324,761. Saltul acesta impresionant a făcut ca Lost Ark să urce pe primul loc în topul celor mai jucate jocuri de pe Steam în decursul acelui weekend, întrecând cele 989 de mii ale lui Counter-Strike: Global Offensive.

În topul cel mare, jocul ocupă locul al doilea, întrecând în continuare CS:GO și Dota 2, însă fiind în spatele lui PUBG: Battlegrounds. Pentru context, haideți să vedem care sunt cele mai jucate titluri de pe Steam din ultimii ani:

  1. PUBG (3.2 milioane)
  2. Lost Ark (1.32 milioane)
  3. CS:GO (1.3 milioane)
  4. Dota 2 (1.29 milioane)
  5. New World (913,000)
  6. Cyberpunk 2077 (830,000)
  7. Valheim (498,000)
  8. Terraria (486,000)
  9. Capcom Arcade Stadium (481,000)
  10. Fallout 4 (471,000)

Avem de-a face cu o reușită impresionantă, în condițiile în care Lost Ark este departe de a fi perfect. Jocul a adunat un număr record de jucători, dar este bântuit de probleme de conexiune, iar cozile pentru a intra pe unul din serverele suprapopulate sunt imense. Totuși, este o temă de gândire care mi-ar stârni din nou curiozitatea. O parte din comunitate spune că Lost Ark se îndepărtează de elementele de duzină ale MMO-urilor plictisitoare și generice, păstrând în schimb rețeta Action RPG-urilor tradiționale. Hmm, sună a ceva ce mi-aș dori să aud mai des.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button