MORE

Lord of the Rings devine serial și va fi produs de Amazon

La începutul acestei luni a fost anunțat că studioul Amazon este în discuții pentru a realiza un serial TV bazat pe fantasy-ul clasic „Lord of the Rings”. S-a confirmat acum că gigantul media a încheiat tranzacția pentru a dobândi drepturile TV la nivel mondial asupra proprietății.

Conform Deadline, Amazon a semnat un angajament de mai multe sezoane pentru un serial Lord of the Rings. Acesta va fi produs în colaborare cu Tolkien Estate, editorul HarperCollins și New Line Cinema, care este o divizie a lui Warner Bros, și a produs adaptările cinematografice ale lui Peter Jackson.

Acțiunea serialului se va petrece înainte de evenimentele din Frăția Inelului, prima carte din trilogia lui Tolkien. Nu se știe în acest moment dacă acțiunea va avea loc și înainte de Hobbitul, al cărui fir narativ se petrece și mai devreme decât Stăpânul Inelelor.

Afacerea, care ar putea include și un spin-off, are un preț considerabil. Deadline raportează că îi costă pe cei de la Amazon o taxă în avans între 200 și 250 milioane de dolari doar pentru a-și asigura drepturile. Acest lucru este în afara costurilor pentru dezvoltarea, talentul și producerea serialului.

Într-o declarație, Sharon Tal Yguado, unul dintre șefii de la Amazon Studios, a declarat:

Stăpânul Inelelor este un fenomen cultural care a capturat imaginația generațiilor de fani atât prin literatură cât și pe marele ecran. Suntem onorați să lucrăm cu Tolkien Estate și Trust, HarperCollins și New Line în această colaborare interesantă pentru televiziune, și suntem încântați să oferim fanilor The Lord of the Rings o nouă călătorie epică în Pământul de Mijloc.

În mod neobișnuit, directorul general Amazon, Jeff Bezos, s-a implicat personal în negocierile pentru asigurarea drepturilor asupra proprietății. Amazon a fost unul dintre cele trei studiouri pe care proprietatea Tolkien le-a abordat inițial pentru a produce serialul, ceilalți fiind Warner și HBO.

Cele 3 filme Lord of the Rings ale lui Peter Jackson au fost lansate între 2001 și 2003. Împreună, au câștigat mai mult de 2,9 miliarde de dolari la box office-ul mondial, iar Întoarcerea Regelui a câștigat 11 Oscaruri. Au fost urmate de cele trei filme Hobbitul, regizate tot de Jackson.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button