GamingRSS PaginaDeMedia

Lord of The Rings Battle for Middle-Earth va fi refăcut în Unreal Engine 4, dar ce se mai aude de el?

Lord of The Rings Battle for Middle-Earth nu este neapărat unul din cele mai bune jocuri de strategie, dar cu siguranță este una din cele mai îndrăgite adaptări a lucrărilor lui J.R.R. Tolkien. Pentru acești cărturari, dar și pentru pasionații de RTS-uri, Battle for Middle-Earth a fost și va fi o nestemată, în sensul că, la vremea lui, a oferit un gameplay solid și a reușit să-și clădească o comunitate dedicată, care va fi răsplătită de către înșiși membrii acestei comunități.

Poate că unii dintre voi știu că Lord of The Rings Battle for Middle-Earth va fi refăcut, sub denumirea de Battle for Middle-Earth: Reforged. Poate că unii din voi au avut dorința și ambiția de a face propriile cercetări cu privire la acest subiect, sau poate că au urmărit constant paginile de social media ale echipei de modderi. Chiar și așa, există curioși care pur și simplu au uitat că va exista așa ceva, mai ales din moment ce acești bravi războinici într-ale programării și artei digitale s-au concentrat mai mult pe recrutarea de forțe proaspete pentru acest proiect, decât să trâmbițeze despre ceva care încă se află în dezvoltare. Așa că, ce se mai aude de acest remake pentru Lord of The Rings: Battle for Middle-Earth?

Unde se situează momentan Lord of The Rings Battle for Middle-Earth Reforged?

Ultima actualizare ne-a fost prezentată pe 4 ianuarie 2021.  Face parte dintr-o serie de clipuri menite să indice fiecare stadiu în care se află jocul, iar aceasta se concentrează pe procesul texturării fortăreței Barad-Dur, detaliind câteva dintre mecanicile jocului, câteva clădiri specifice facțiunilor și o serie de îmbunătățiri pe partea de efecte și iluminare. Fiind un grup mărunt, bazat pe implicarea fanilor, oamenii nu se grăbesc foarte tare să termine treaba, preferând să depună eforturi pentru a realiza un produs de bună calitate, chiar dacă au ajust destul de departe cu Lord of The Rings Battle for Middle-Earth Reforged. Asta se reflectă și în modul în care este prezentat stadiul jocului, echipa ținând să mulțumească voluntarului care și-a adus aportul la recrearea fortăreței Barad-Dur în pas cu grafica actuală.

Ce schimbări va aduce Lord of The Rings Battle for Middle-Earth Reforged?

În primul rând, grafica va fi adusă la zi. Lord of The Rings Battle for Middle-Earth va primi un facelift simțitor, un overhaul complet care constă în texturi detaliate, animații diverse și iluminare îmbunătățită, suport 4K și toate cele, grație popularului Unreal Engine 4. Ceea ce a încântat fanii RTS în urmă cu aproape 17 ani se va transforma într-un remake solid, sper eu, creat de niște fani talentați care se bazează exclusiv pe munca voluntară și pe entuziasm. Asta în primă fază.

În a doua fază, Lord of The Rings Battle for Middle-Earth Reforged va trebui să țină pasul cu cerințele „nișei” actuale. Asta înseamnă flexibilitate și varietate în gameplay și, cel mai important, conținut divers. De aceea, dezvoltatorii s-au hotărât să adauge facțiuni și unități noi. Exceptând elfii (inițial doar în BFME 2), acestea nu au fost încă dezvăluite, dar se vor adăuga celor existente în original, acelea fiind:

  •  Free Peoples: Rohan, Gondor
  • The Forces of Darkness: Uruk-Hai (Isengard), Orcs, Tolls și Mûmakil (Mordor)

Lord of The Rings: Battle for Middle-Earth Reforged va avea un multiplayer extins și îmbunătățit, iar campania va fi transformată radical, păstrând însă atmosfera clasică.

Deci, când o să avem ocazia să încercăm Lord of The Rings: Battle for Middle-Earth Reforged? Cât de curând, sper eu, dar totul depinde de cei implicați în acest proiect independent și non-profit și de cât de bine se va mobiliza echipa. Iar rezultatele se văd. Jocul arată foarte bine, iar adiția de noi opțiuni în ceea ce privește camera, creșterea FPS, animațiile detaliate, noile structuri, unități și modele, toate își spun cuvântul:

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button