ReviewsGamingPC

Perifericele Logitech Pro cu tematica League of Legends vor fura privirile tuturor (review)

Logitech este unul dintre producătorii mei preferați când vine vorba despre periferice. Aceștia nu s-au ferit de colaborări interesante, iar una dintre acestea a dat naștere colecției cu tematică League of Legends. Acest set include tot ce-ți trebuie pentru gaming la cel mai înalt nivel, iar în acest material vom vorbi despre fiecare în parte și vom admira împreună design-ul foarte curat și atrăgător pe care producătorul l-a ales pentru aceste produse.

Pachetul Logitech Pro League of Legends pune mare preț pe aspect și prezentare, astfel cutia în care a venit și-a făcut imediat simțită prezența. Este vorba despre o cutie imensă, care ascunde ambalajele produselor. Și avem după cum urmează: tastatura G Pro, mouse-ul G Pro Wireless, căștile G Pro X și mousepad-ul G840. De la cutii până la produse, toate respectă tematica League of Legends și trebuie să recunosc, chiar dacă nu sunt un fan al jocului, că design-ul ales de producător m-a lăsat mască.

Logitech Pro League of Legends Review

O tastatură solidă

Primul produs despre care vreau să vorbesc este tastatura Logitech G Pro League of Legends. Prima versiune a acestei tastaturi a fost lansată în 2017 și încă de pe atunci am avut-o prin preajmă, fie că era acasă sau la birou. Chiar dacă a debutat acum cinci ani, design-ul este încă actual, cu o configurație TKL (Tenkeyless) fără NumPad și o construcție extrem de solidă.

La început, aceasta venea cu switch-uri Romer G care foloseau un format proprietar. Asta a fost și bine și rău. Pe de-o parte, switch-urile se simțeau extrem de bine, dar pe de altă parte, dacă reușeai să rupi piciorușele unui keycap (care sunt foarte fragile), aveai o problemă destul de mare și scumpă. Însă producătorul și-a dat seama de această inconveniență, iar doi ani mai târziu am făcut cunoștință cu versiunea Pro G a tastaturii care venea cu switch-uri ce puteau fi schimbate după bunul plac. În plus, aceste switch-uri foloseau un design inspirat de Cherry MX, adică sunt compatibile cu o mulțime de keycap-uri.

Logitech Pro League of Legends Review

Este cazul și tastaturii League of Legends, care folosește switch-uri GX Brown tactile. Acestea sunt foarte confortabile și oferă un feedback pe care-l simți la tastare. În acest fel îți va fi destul de greu să greșești comenzile în jocuri și vei avea o experiență de scris foarte bună. Rândurile astea le scriu chiar pe această tastatură, care a devenit daily driver-ul meu pentru munca de birou.

Alături de construcția robustă și destul de compactă, tastatura G Pro oferă și un cablu detașabil, astfel o poți lua foarte ușor după tine fără să-ți faci griji că o să-i rupi cablul. Singurul minus pe care l-aș avea aici este conexiunea de tip MicroUSB, în defavoarea unui Type-C care ar fi fost ceva mai util. Chiar și așa, conectorul are și niște piciorușe ajutătoare astfel nu vei greși niciodată poziția.

Un alt lucru foarte plăcut cu privire la această tastatură sunt tastele multimedia. De la F9 la F12 ai control pentru play, pauză, înapoi și înainte, iar tastele PRTSC, SCRLK și PAUSE dublează ca și control pentru volum și modul mut. Acestea pot fi inversate din Logitech G Hub, astfel să fie în principal butoane multimedia, iar cu ajutorul tastei FN le poți folosi ca taste de funcții. Chestia asta este foarte utilă, mai ales că te scutește de combinații de taste pentru sarcini simple, precum a pune pauză unei melodii. Și că tot suntem la taste, mai există și două bucăți adiționale. Acestea nu sunt mecanice, au o textură cauciucată și servesc drept switch pentru Game Mode și iluminare.

Logitech Pro League of Legends Review

Și doar nu credeați că vorbim despre tastaturi de gaming fără să ne legăm și de iluminarea RGB. Aceasta este personalizabila per tastă și poate fi ajustată după bunul plac din Logitech G Hub. Ai de ales dintre o selecție de profiluri prestabilite, poți să-ți creezi propriile configurații, ori să descarci diverse animații și combinații de culori create de comunitate; toate astea din aplicație.

Logitech G Pro Wireless este un mouse de nădejde

Ce este o tastatură bună fără un mouse pe măsură? Logitech G Pro Wireless este unul dintre cei mai performanți șoareci ai producătorului elvețian, iar cel despre care vorbim astăzi are și un aspect aparte care-l va face să strălucească în fața altor modele. Acesta folosește celebrul senzor Hero cu o valoare maximă a DPI-ului de 25K. Conexiunea fără fir nu este afectată de interferențe sau input lag, cu un timp de răspuns de numai 1ms, ceea ce-l face să se simtă mai rapid chiar și decât unele modele mai vechi care folosesc un cablu USB pentru conectarea la PC.

Cel mai acurat senzor al producătorului se contopește cu o construcție extrem de confortabilă și greutatea de numai 80 de grame, pentru a crea un mouse extrem de eficient a cărui baterie ține o grămadă și care poate fi personalizat. Cum îl scoți din cutie, Logitech G Pro Wireless are doar două butoane programabile, pe partea stângă, însă dacă vrei încă două le găsești în pachet și le poți monta când vrei. Doar scoți capacele laterale, ai pus butoanele și gata!

Logitech Pro League of Legends Review

La fel ca și tastatura, mouse-ul beneficiază de iluminare RGB. Aceasta este prezentă la nivelul logo-ului și poate fi ajustată tot din Logitech G Hub. Beneficiază de control al luminozității, acoperă un spectru foarte larg de culori și poate fi sincronizat cu tastatura pentru a păstra consistența.

Covorul lui Aladdin

Avem o tastatură făină, un mouse super bun și arătos… ce mai lipsește? Păi lipsește un covor pentru birou pe care să le ținem. Adică un mouse-pad… adică covor… naiba știe ce-o fi ăsta, dar cu dimensiuni de 400 x 900mm va fi de ajuns cât să găzduiască tastatura, mouse-ul și multe alte chestioare. Pe un birou ca cel pe care-l am la studio, cu dimensiuni de 1550 x 750mm, mousepad-ul se potrivește perfect cât să nu interfereze nici cu picioarele monitorului, am loc și pentru platforma de test și încă câteva acareturi pe lângă.

Logitech G840 XL are o grosime de 3mm, ceea ce-l face extrem de ușor de integrat într-un setup. Suprafața acestuia este „tunată” pentru a-ți oferi o acuratețe cât mai mare. Indiferent de cât de rapid miști mouse-ul pe suprafața acestuia, mișcările vor fi înregistrate fără probleme. Îmi place totuși că oferă o oarece forță de frecare, astfel nu se va simți ca un patinoar pentru mouse. În combinație cu piciorușele alunecoase de pe G Pro Wireless, este o alegere foarte bună și completează un setup foarte performant.

„Nu am boss wall, l-am auzit când venea spre mine!”

Avem chestii de ținut în mâini și o chestie pe care să le punem. Așadar, în completarea colecției League of Legends de la Logitech avem căștile G Pro X. Aceasta este cea mai nouă versiune a unui produs deja iconic pentru producător și aduce câteva îmbunătățiri extrem de interesante. Sunt special ajustate pentru gaming, oferind o localizare foarte precisă a sunetului și un microfon BLUE VO!CE care îți transmite vocea foarte clar către colegii de echipă.

Construcția căștilor este foarte robustă, folosind un cadru de aluminiu și oțel foarte rezistent și ușor. Acesta este învelit într-un material care imită pielea și este foarte plăcut la atingere. Cupele au un finisaj cauciucat care nu atrage amprente, iar elementele decorative de pe acestea sunt metalice, ceea ce le conferă un aspect premium.

Logitech Pro League of Legends Review

Pentru un confort sporit, producătorul a inclus două seturi de earpads în pachet. Căștile vin cu pernuțele din imitație de piele montate din fabrică, însă pentru mine astea s-au dovedit puțin cam incomode. Transpir mult, iar de când a venit căldura este din ce în ce mai greu de suportat materialul. Dar pentru persoane ca mine, există și opțiunea pernuțelor din velur, un material care respiră mai bine și nu incomodează la utilizarea pe termen lung. Acestea din urmă pot absorbi transpirație, ceea ce poate duce la mirosuri neplăcute, însă pot fi spălate fără probleme.

Pe partea audio, Logitech a inclus difuzoarele PRO-G de 50mm care oferă un sunet clar cu un bass bogat și o localizare a sunetului extrem de precisă. Alături de cele două difuzoare, producătorul a inclus în pachetul căștilor și un DAC pe USB. Acesta se ocupă pe de-o parte de procesoarea digitală a sunetului pentru a-i conferi claritate cât mai mare, iar pe de altă parte servește ca punte de legătură dintre căști și componenta software.

Odată ce-ai intrat în Logitech G Hub, ai acces la o mulțime de setări. Începând de la egalizator pentru ajustări fine, până la setări pentru voce, diverse setări pentru microfon și poate cea mai interesantă chestie, profiluri custom pentru sunete. Acestea sunt realizate de jucători profesioniști care și-au împărtășit configurațiile și sunt incluse în librăria aplicației. Ai foarte multă libertate aici și indiferent de preferințele tale, căștile G Pro X se descurcă.

Logitech Pro League of Legends Review

Un pachet complet

Ce să mai? Avem în față un pachet pentru gameri profesioniști (sau aspiranți) de la Logitech, care îți oferă cam tot ce are producătorul mai bun. De la tastatura mecanică care va rezista ani buni chiar și în condiții ceva mai brutale de utilizare, până la căștile foarte performante și mouse-ul care împreună cu pad-ul formează o echipă de vis, perifericele din colecția League of Legends sunt perfecte pentru cineva care își dorește maximul de eficiență.

Există însă și un punct mai puțin plăcut aici: deși toate perifericele prezentate pot fi achiziționate din magazinul Logitech sau de la distribuitorii din România, mă îndoiesc că cineva le va primi în cutia imensă în care ne-au venit nouă la studio. Chiar și așa, dacă ești fan League of Legends, ori vrei periferice bune, ori te-ai săturat de alb și negru, ori pur și simplu vrei jucăriile astea, nu vei fi dezamăgit de achiziție. Iar dacă vânezi și câteva reduceri, poți pune mâna pe întregul set undeva pe la 1.800 de lei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button