Logitech MX Anywhere 3 este noul „go-to” cand vine vorba de un mouse versatil
De cate ori v-ati aflat in situatia in care cautati un mouse potrivit pentru laptop? Poate aveti un ultra-portabil si nu vreti un mouse imens. Ori sunteti utilizator de MacBook despre care stim cu totii ca poate fi destul de mofturos cand vine vorba de periferice. Daca va regasiti in aceste randuri, MX Anywhere 3 de la Logitech ar putea fi solutia numai buna.
Perifericele Logitech si-au castigat renumele gratie versatilitatii de care au dat dovada de-a lungul timpului. In combinatie cu materialele de calitate folosite si cu functiile extra precum Infinite Scroll, compania are produse pentru toate categoriile. De la seria G pentru gaming, pana la MX Master pentru profesionisti si inclupatul din acest articol: MX Anywhere 3. Acesta din urma se vrea a fi un model potrivit pentru oricine, indiferent de dispozitiv si platforma. Haideti sa aruncam o privire peste ce stie sa faca!
MX Anywhere 3 chiar merge aproape oriunde si pe aproape orice
Logitech prezinta noul mouse drept un all-rounder. Haideti sa vedem insa ce anume defineste noul MX Anywhere 3. In primul rand avem formatul: un mouse compact, insa greu si bine construit. Este wireless deci vei avea un cablu in minus pentru care sa-ti faci griji, iar bateria tine destul de mult incat sa uiti ca mai trebuie si incarcat. Cu acest aspect m-am obisnuit insa de la G502 Lightspeed care ma tine cam o saptamana in conditii de utilizare intensa si cu LED-urile aprinse pe el.
In plus, MX Anywhere 3 este dotat cu un senzor bun care functioneaza ok pe aproximativ orice suprafata. De la birouri de lemn, la mese de sticla sau chiar portbagajul masinii. Asta pentru cei pe care task-urile de la serviciu ii prind in locuri nepotrivite.
Pentru a duce si mai departe aceasta versatilitate, Logitech s-a asigurat ca mouse-ul merge cam pe orice computer. Fie ca folosesti un laptop sau desktop cu Windows 10 sau MacOS, poti fi sigur ca soft-ul iti ofera cam toate setarile posibile. In plus, MX Anywhere 3 este compatibil si cu ChromeOS si Linux. Pe acestea din urma functionalitatea este ceva mai limitata din cauza lipsei unui software, insa pe masura ca baza de utilizatori va creste, nu cred ca Logitech va avea o problema in a dezvolta un program si pentru aceste sisteme.
Singura plangere vis-a-vis de softul Logitech Options este ca sensitivitatea mouse-ului (Pointer Speed) nu este exprimata in valori DPI. Tot ce primesti este un slider si chiar daca acesta iti permite reglarea fina, vei sti doar „ochiometric” cum ti-ai setat mouse-ul.
Construit sa reziste in timp
MX Anywhere 3 este un mouse care pune accentul pe longevitate. In acest fel, constructia este solida si chiar daca mouse-ul este ceva mai greu decat ar prefera unele persoane, este facut sa reziste in aproape orice scenariu. Tine si la cazaturi si la ocazionalele excese de furie, deci macar esti asigurat ca soarecul tau scapa intreg.
Daca am avut vreodata o problema cu perifericele, in special cu soarecii, aceasta a fost legata de dimensiune. Am niste lopeti (ca palme le zic cu greu) si gasesc dificla utilizarea unui mouse compact. Nu pot spune ca Logitech a venit si a reparat asta cu MX Anywhere 3, insa as fi rau daca nu as recunoste ca acest model este ceva mai comod. Da, inca simt ca-l scap printre degete, insa nu e chiar atat de rau.
Inaltime | 34.4 mm |
Latime | 65 mm |
Lungime | 100.5 mm |
Greutate | 99 g |
Un alt lucru care mi-a placut este scroll-ul. Motivul pentru care G502-ul pe care-l folosesc zilnic nu a putut fi inlocuit de alt mouse este scroll-ul care ma ajuta foarte mult atunci cand lucrez. Sincer, nu stiu sigur cum se numeste tehnologia asta, dar pe noul model ii spune MagSpeed Magnetic Scrolling. Pe scurt, daca vrei sa navighezi usurel printre randuri, o vei face printr-o rotatie scurta. Daca vrei insa sa treci repede printr-un document doar invarte mai tare rotita, iar magnetul de sub aceasta „va decupla” iar scroll-ul se va roti mult si bine. Daca nu vrei insa sa-l fortezi, ai un switch chiar langa rotita care o elibereaza de stransoarea magnetului.
Iar daca scapi cafea pe el, vei putea sa-l cureti foarte usor. Design-ul lui MX Anywhere 3 nu prea are unde sa stranga mizerie, iar daca se intampla, aceasta se curata simplu. Cred ca un betisor de urechi inmuiat in spirt si/sau o scobitoare vor fi toate uneltele de care ai nevoie.
Cabluri? Whatever, boomer!
Vad ca din ce in ce mai multe periferice se descotorosesc de cabluri. Cam asta pare sa fie urmatorul mare lucru din industrie si sunt mai mult decat bucuros sa-l imbratisez. Este cazul si cu Logitech MX Anywhere 3 care nu doar ca nu vine cablat, insa ofera si un bonus foarte bine-venit. Dar sa o luam pe rand.
Logitech sustine ca bateria acestui mouse rezista pana la 70 de zile de utilizare. Desigur, asta depinde foarte mult de gradul si conditiile de utilizare. Dar faptul ca am ajuns sa vorbim despre o astfel de durata a bateriei fara sa fie nevoie de o reincarcare este ceva WOW. In plus, un singur minut la incarcat prin intermediul cablului USB Type-C inclus este de ajuns cat sa lucrezi trei ore. Asta se datoreaza si faptului ca MX Anywhere 3 foloseste conexiune Bluetooth Low Energy si nu este incarcat cu lumini RGB sau alte nebunii. E doar un mouse si atat.
Conectarea se realizeaza prin intermediul unui dongle USB, iar acesta poate fi mutat fara probleme de la un PC la altul. In plus, tehnologia wireless vine si cu alte avantaje. Cel mai important despre care vreau sa vorbesc este Logitech Flow. Aceasta tehnologie iti permite sa controlezi mai pana la trei dispozitive diferite cu acelasi mouse. Iar partea cea mai faina este ca poti sa iei un fisier text spre exemplu de pe workstation-ul cu Windows si sa-l tragi pe ecranul MacBook-ului din dotare. Iar de acolo, il muti pe Mac Pro; pentru ca de ce nu? Doar se poate! Iar instalarea este simpla: ai nevoie de Windows si/sau MacOS si de Logitech Options. De acolo, urmezi ghidul si gata.
Pentru cine este creat Logitech MX Anywhere 3?
Intrebarea mai logica ar fi: pentru cine nu este bun acest mouse? Cred cu tarie ca si un gamer ar putea aprecia acest mouse. Si nu neaprat pentru jocuri, cat pentru usurinta in utilizare. Dar sa revenim la publicul nostru. Aici vorbesc despre cei care au nevoie de un mouse micut care sa fie carat usor, insa rezistent. Nu se stie niciodata unde te poarta calatoria. Cu atat mai mult, se potriveste si in birou unde ai nevoie de mai multe dispozitive. Posibilitatile sunt aproape nelimitate.
Cu o constructie buna, o suita software bine gandita si tehnologia wireless care aduce si cateva avantaje mari, MX Anywhere 3 de la Logitech este unul dintre cei mai interesanti soricei pe care am pus mana recent. Nu e pentru mine, dar sunt sigur ca Dan tinde sa ma contrazica. Unde mai pui ca ai de ales si dintre trei culori: graphite, pale gray si rose. Astfel, nu doar ca e bun la toate, ci si pentru toti.
Verdict!
Calitatea constructiei - 9
Dotari - 10
Software - 9.5
9.5
Bun la toate
Logitech MX Anywhere 3 s-a dovedit a fi ceva mai mult decat un simplu mouse compact pentru laptop. Posibilitatile de conectare la orice sistem de operare de PC si integrarea prin Logitech Flow ii confera un mare atuu, iar lipsa cablului si prezenta unei baterii foarte rezistente sunt bine-venite in 2020-ul perifericelor wireless.