PC

Logitech lansează un nou trackball

Printre cele mai neglijate dispozitive de control se numără și trackball-ul. Pentru cei care nu au avut încă de-a face cu așa ceva, un trackball funcționează ca un mouse, doar că dispozitivul rămâne fix pe masă, iar mișcarea cursorului pe ecran este controlată prin deplasarea degetului (opozabil sau arătător, funcție de model) pe un… trackball – o componentă semisferică atașată dispozitivului, care detectează atingerea.

Au trecut mulți ani de când Logitech a mai lansat un trackball. Ultimul produs de acest tip a fost M570, lansat acum mai bine de 7 ani. Deși foarte puțin răspândit, posesorii unor astfel de dispozitive sunt destul de loiali, deci probabil se vor bucura să afle că Logitech nu i-a uitat, compania anunțând de curând MX Ergo, cel mai nou trackball din suita lor de produse.

Unul dintre avantajele oricărui trackball în comparație cu un mouse clasic este menajarea încheieturii mâinii. Noul MX Ergo duce acest concept mai departe, oferind posibilitatea de a înclina dispozitivul cu până la 20 grade. Această funcție asigură o poziție mai naturală a mâinii și un factor de confort sporit. Deasupra bilei este situat un buton care permite comutarea vitezei senzorului, pentru acele momente care necesite o precizie sporită.

Rotița de pe partea superioară a dispozitivului poate fi acționată și pe lateral, oferind astfel accesul la o serie de scurtături menite să faciliteze navigarea. MX Ergo poate fi conectat simultan la două dispozitive, între care poate comuta prin simpla atingere a unui buton. Și mai interesant, dacă aveți instalat driverul oferit de Logitech, puteți folosi acest trackball pentru operațiuni de copy / paste între cele două calculatoare.

Durata bateriilor este una demnă de lăudat pentru un dispozitiv wireless. Un ciclu complet de viață al acumulatorilor poate dura până la 4 luni de utilizare. Încărcarea se poate realiza printr-un cablu USB, un minut de încărcare asigurând o zi întreagă de utilizare.

Logitech speră să readucă trackball-ul în atenția publicului. Dacă vor și reuși acest lucru, rămâne de văzut. MX Ergo tocmai ce a fost anunțat, având un preț de 99 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button