MORE

Logitech a cumpărat Saitek

O schimbare însemnată tocmai ce-a avut loc în domeniul perifericelor de gaming. Logitech a cumpărat Saitek de la Mad Catz.

Conform vorbei de prin industrie, prețul pentru această achiziție este de 15 milioane de dolari. Logitech are de gând să integreze brand-ul Saitek în linia sa de produse și cu puțin noroc să dezvolte alături de Saitek noi periferice de calitate bună. Informații oficiale despre planurile de viitor pe care le are Logitech nu sunt în acest moment disponibile.

Pentru ceva context, Logitech este o companie care se ocupă de ani de zile cu producția de periferice de tot felul. Acum câțiva ani aveau foarte multe de gaming, ca joystick-uri și gamepad-uri, pe care au încetat să le dezvolte. Logitech nu a mai lansat periferice de acest tip noi de ceva vreme, concentrându-se mai mult pe tastaturi, mouși și volane.

Saitek a fost un producător de joystick-uri foarte respectat, care și-a atins apogeul pe la finalul anilor ’90 și începutul mileniului, producând multe periferice dedicate simulatoarelor de zbor, domeniu în care nu prea aveau competiție. Din 2007 Saitek este o divizie a Mad Catz, ca urmare a unei achiziții de 30 de milioane de dolari.

Mad Catz este tot un producător de periferice de jocuri care și-a atins apogeul în timpul maniei Guitar Hero, după care a început să o ia serios la vale, cu tot cu Saitek. Recepția publicului a produselor făcute în această perioadă nu a fost tocmai pozitivă, iar Mad Catz tot stă cu un picior în faliment de ceva vreme. La un moment făcuseră chiar un parteneriat pentru dezvoltarea unui joystick HOTAS pentru Star Citizen, dar acum că Saitek este la Logitech, starea afacerii este cam nebuloasă.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button