Tech&ITCommunityRSS PaginaDeMedia

Logiscool oferă patru workshop-uri special concepute pentru copiii pasionați de lumea digitală

Suntem în 2021, iar cei mici se împrietenesc din ce în ce mai repede și mai devreme cu tehnologia. De aceea, această legătură trebuie să fie susținută productiv și sistematic, pentru a se maturiza armonios și pentru a le da copiiilor de astăzi șansa să fie dezvoltatorii isteți și creativi de mâine. Pentru asta, Logiscool a conceput o serie de patru workshop-uri adresate copiilor interesați de aplicațiile mobile și de design-ul 3D. În plus, acele ore petrecute în Minecraft le vor fi de folos, întrucât workshop-urile se concentrează inclusiv pe modding-ul jocului.

Atelierele sunt destinate copiilor de diferite vârste, de la juniori de 11 ani și până la viitorii adulți de 18 ani. Acestea sunt, după cum urmează: Minecraft Modding, 3D Design, Digital Illustration și App Creation. Haideți să le luăm pe rând și să trecem în revistă ceea ce au de oferit aceste workshop-uri, atât în varianta cursurilor online, cât și în formatul fizic.

 

Minecraft Modding

La fel cum indică și numele, cursul îi va învăța pe copii să creeze moduri pentru Minecraft, adică una din cele mai populare și mai interesante activități legate de jocul celor de la Mojang. Acesta este gazdă pentru sute de moduri care le permit fanilor să-și adapteze sesiunea de gaming după bunul plac, împărtășindu-și creațiile în rândul comunității.

Workshop-ul celor de la Logiscool îi va învăța pe copii să lucreze cu MCreator și Blockbench, programe necesare pentru crearea de moduri Minecraft. Pornind de la bazele acestea, cei mici vor putea acumula suficiente cunoștințe ca să poată introduce nu numai elemente noi în joc, ci să-și creeze și să-și publice propriile moduri, mulțumită familiarizării cu tainele programării.

Logiscool Workshop Minecraft Modding

Workshop-ul îi va ajuta pe copiii cu vârstele de 11-13 ani să deprindă următoarele abilități:

 • Realizarea modificărilor (mods) în Minecraft prin crearea de obiecte și personaje unice, sau prin schimbarea atributelor obiectelor preexistente
 • Utilizarea programului de proiectare Blockbench 3D pentru a crea propriile obiecte unice
 • Utilizarea software-ului MCreator modding nu numai pentru a oferi obiectelor abilități și comportament unic, ci și pentru a învăța elementele de bază ale programării
 • Exportarea și utilizarea modurilor

Logiscool Workshop-uri

3D Design Workshop

Cursurile îi vor învăța pe elevi să conceapă și să folosească forme 3D, pornind de la istoria imprimării 3D și a importanței acesteia în viitor. Ei vor învăța despre diferitele sale domenii de aplicare, cum ar fi design-ul mobilierului, decorarea interioară și arhitectura.  Workshop-ul se concentrează pe cunoașterea și proiectarea în programe specifice, dar copiii vor putea să-și trimită propriile creații către un centru de printare 3D pentru a-și materializa ideile. Elevii își pot crea un personaj unic sau un emoji 3D care poate fi ilustrat pe un breloc.

Logiscool Workshop 3D Design

Ce vor învăța elevii în cadrul acestui atelier?

 • Utilizarea Autodesk Tinkercad
 • Designul, crearea și exportarea obiectelor 3D
 • Istoria și viitorul printării 3D
 • Conversia schițelor 3D pentru utilizare cu blocuri de construcție. (de exemplu, schițe LEGO)

Logiscool Workshop-uri

Digital Illustration

Participanții la workshop-ul Logiscool vor învăța elementele de bază ale desenului și ale ilustrației digitale. De asemenea, li se va oferi o privire de ansamblu asupra istoriei artei și a teoriei desenului. Vor ajunge să-și creeze propriile personaje și să le plaseze într-un mediu digital, experimentând cu diverse formate și stiluri digitale, care îi vor ajuta să-și descopere propriul stil.

Elevii vor învăța utilizarea softului gratis Krita, care a fost dezvoltat special pentru digital illustrating. Vor avea ocazia să-și animeze personajele printr-o programare simplă. Participanții vor arunca o privire asupra viitorului graficelor digitale prin ilustrații 3D și diverse tehnologii care utilizează inteligența artificială. De asemenea, aceștia își pot prezenta creațiile grupului și pot invita părinții la o expoziție virtuală la sfârșitul cursului.

Logiscool Workshop Digital Illustration

Cursul de la Logiscool îi va învăța pe copii următoarele:

 • Să realizeze ilustrații diferite și să-și creeze propriile personaje
 • Să cunoască istoria și caracteristicile artei digitale
 • Să se familiarizeze cu diferite stiluri și formate digitale
 • Să deprindă abilități și tehnici pentru ilustrare
 • Să utilizeze instrumente și platforme specifice
 • Să-și animeze personajele create folosindu-se de programare

Logiscool Workshop-uri

App Creation

Iată un curs mai „serios”, destinat tinerilor pasionați de programare. În cadrul acestui workshop oferit de Logiscool, participanții vor învăța să lucreze cu platforma de dezvoltare a aplicației Thunkable, destinată creării de aplicații mobile cu diferite roluri, precum recunoașterea imaginii sau a sunetului sau scanarea codurilor de bare sau a codului QR. Pot face un joc mobil, o aplicație de numărare a caloriilor sau orice altceva la care se pot gândi.

Dezvoltarea aplicațiilor se va baza pe programarea vizuală, un tip de programare din ce în ce mai popular în rândul celor care doresc să se orienteze cu o interfață mai intuitivă sau care nu sunt obișnuiți cu programarea tradițională. Dacă aplicația are succes, aceasta își poate găsi locul inclusiv pe Google Play sau pe App Store.

Logiscool Workshop App Creation

Ce vor ști elevii la sfârșitul acestui curs Logiscool?

 • Să creeze o aplicație pentru Android sau iOS
 • Principiile de bază ale designului de aplicații mobile ușor de utilizat
 • Dezvoltarea de aplicații care utilizează funcțiile și senzorii proprii ai telefonului (de exemplu, apeluri, sms, giroscop, cameră)
 • Utilizarea funcțiilor complexe în propria aplicație (de exemplu, recunoașterea vocii și a feței, recunoașterea imaginii și a textului, traducere automată)
 • Utilizarea software-ului de dezvoltare a aplicației Thunkable
 • Concepte de bază de programare prin programare vizuală, care le va permite să ilustreze comportamentul aplicației lor

Logiscool Workshop-uri

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button