MORE

Lockheed Martin va construi o armă laser pentru avioane de luptă până în 2021

Dacă tot vreți un semn clar că trăim acum în acel viitor despre care tot auziți în campaniile jocurilor Call of Duty sau a celor Tom Clancy făcute de Ubisoft, unul important vine acum de la Lockheed Martin.

Marea corporație a primit un contract de la forțele aeriene americane pentru dezvoltarea unei arme laser ce poate fi echipată pe un avion de luptă. Nu unul de talia unui Boeing 747, pe care sunt acum montante majoritatea armelor laser, ci pe unul rapid, agil, mobil și mult mai mic.

Această armă laser va fi construită cel târziu până în anul 2021 și nu este imposibil de realizat, tehnologia fiind la nivelul la care un laser compact, dar tot de mare putere, este doar la câțiva pași distanță. Arma este formată din trei componente esențiale. Un sistem de control al fasciculului laser numit STRAFE. Un sistem de răcire și alimentare cu energie a laserului, LPRD, și laserul în sine, numit LANCE. Aceste prescurtări vin de la denumiri mult mai lungi, care sună de parcă ar fi fost făcute special pentru a da aceste acronime.

Laserul este construit folosind elemente solide, fără nevoia de-a împacheta în avion compuși chimici lichizi care ocupă foarte mult loc și necesită condiții speciale de transport. Mai important de atât, tubul laserului este format din fibră optică ce poate fi îndoită și suprapusă pentru a crea un mediu continuu în care procesul de amplificare a luminii poate să aibă loc într-un spațiu mult mai compact decât dacă s-ar fi folosit un cilindru normal, non-flexibil. Asta înseamnă că din 2021 poate exista un televizor cu un laser capabil să doboare cam orice.

[New Atlas]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button